Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι επανέλαβε την Πέμπτη την εκτίμησή της ότι ήταν λάθος του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, η αναπαραγωγή βίντεο που είχε αναρτήσει μια ακροδεξιά βρετανική οργάνωση.
Στο πρώτο από τα τρία βίντεο, εμφανίζεται «μουσουλμάνος μετανάστης» να ξυλοκοπεί έναν νεαρό Ολλανδό,  στο άλλο ένας μουσουλμάνος με γενειάδα εμφανίζεται να καταστρέφει ένα μικρό άγαλμα της Παναγίας και στο τρίτο, με βάση την περιγραφή, εμφανίζεται «ισλαμιστικός όχλος» να σπρώχνει έναν έφηβο από ταράτσα κτηρίου.
Εκπρόσωπος της Μέι, σε ένα πρώτο σχόλιο την Τετάρτη, χαρακτήρισε λάθος το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε να προβάλει μέσω Twitter αντιμουσουλμανικά βίντεο που είχε αναρτήσει στον λογαριασμό της στοTwitter η Τζέιντα Φράνσεν, αναπληρώτρια ηγέτιδα της βρετανικής ακροδεξιάς οργάνωσης Britain First.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, επέστρεψε τα φραστικά πυρά χθες μέσω Twitter και προκάλεσε την οργή των Βρετανών, γράφοντας: «Τερέζα @theresamay, μην επικεντρώνεσαι σε μένα, επικεντρώσου στην καταστροφική Ριζοσπαστική Ισλαμική Τρομοκρατία που λαμβάνει χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εμείς τα πάμε μια χαρά», και καλώντας την πρωθυπουργό της Βρετανίας να δώσει έμφαση στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στη χώρα της.
.@Theresa_May, don’t focus on me, focus on the destructive Radical Islamic Terrorism that is taking place within the United Kingdom. We are doing just fine!
«Το γεγονός ότι συνεργαζόμαστε δεν σημαίνει ότι φοβόμαστε να το πούμε όταν κρίνουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν λάθος και να είμαστε πολύ σαφείς μαζί τους» είπε η Μέι την Πέμπτη, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Αμάν της Ιορδανίας. «Και είμαι πολύ σαφής ότι η αναμετάδοση (των βίντεο) που είχαν μεταδοθεί αρχικά από το Britain First ήταν λάθος», υπογράμμισε.
«Όταν αισθάνομαι ότι θα πρέπει να απαντήσω σε ένα μήνυμα στο Twitter το πράττω και αυτό έκανα με το μήνυμα του Τραμπ», συνέχισε.
Στη συνέντευξη αυτή, που μεταδόθηκε απευθείας από το βρετανικό δίκτυο BBC, η Μέι σημείωσε ωστόσο ότι η Βρετανία έχει «μια μακροχρόνια ειδική σχέση» με τις ΗΠΑ. Μια σχέση που, όπως είπε, «αντέχει και είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών να συνεχιστεί».

Την κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο πλευρών συζήτησε και ο πρεσβευτής της Βρετανίας στην Ουάσινγκτον με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου την Τετάρτη, όπως ανέφερε σήμερα πηγή της βρετανικής κυβέρνησης. Η πηγή αυτή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή το θέμα είναι «ευαίσθητο», δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της συζήτησης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.