_DIM2445.jpg
«Κάποιοι κρύβουν τις ευθύνες τους στη λάσπη» τόνισε στην ομιλία του στο 5ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις πλημμύρες που κόστισαν τη ζωή σε 19 ανθρώπους.
Ο πρόεδρος την ΝΔ αναφέρθηκε και στα ερωτήματα που προκύπτουν και πρέπει να απαντηθούν και να αποδοθούν ευθύνες εκεί και πρέπει. Διερωτήθηκε λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης γιατί δεν ολοκληρώθηκαν τα σχέδια διαχείρισης πλημμυρών, γιατί «η Περιφέρεια Αττικής δεν προχώρησε σε αντιπλημμυρικά έργα. Γιατί δεν έγιναν τα απαραίτητα έργα στο βουνό πάνω από τη Μάνδρα; Τι έκανε η πολιτική προστασία; Τι πήγε λάθος και δεν ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι;»
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Ν.Δ τονίζοντας πως «συστήσαμε μια επιτροπή από ειδικούς . Άμεσα μέτρα υποστήριξης των πληγέντων. Κινητοποιήσαμε τους εθελοντές μας ώστε να συνεισφέρουμε και εμείς στους ανθρώπου που έχασαν το βιος τους. Φανταστείτε τι θα λέγανε αν αυτή η καταστροφή συνέβαινε σε εμάς. Οι ευθύνες θα διερευνηθούν, γιατί περισσεύουν τα μεγάλα και τα θλιβερά επικοινωνιακά σόου. Αλλά λείπει το θάρρος της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης».