«ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥ και ΠΡΟΦΥΛΑΞΕ» ήταν το μήνυμα πάνω στις συσκευασίες προφυλακτικών που μοιράστηκαν δωρεάν από τον Δήμο Αλίμου την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα AIDS, σε όσους έπαιρναν τον καφέ και το ποτό τους στα καταστήματα της πόλης.
Η διανομή, που εξέπληξε ευχάριστα ιδιαίτερα τη νεολαία, στόχευε στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για την πρόληψη των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων και του AIDS.
Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Κύριοι άξονες της παγκόσμιας εκστρατείας είναι ο μηδενισμός των νέων μολύνσεων, ο μηδενισμός των θανάτων από aids και ο μηδενισμός των διακρίσεων.
Στην ατζέντα των γενικότερων δράσεων συμπεριλαμβάνονται η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, η διασφάλιση της απρόσκοπτης και καθολικής πρόσβασης των οροθετικών ατόμων στην ιατρική φροντίδα, σε εξετάσεις και φάρμακα, οι συνθήκες στις Μονάδες Λοιμώξεων, η προαγωγή της πρόληψης και της τακτικής εξέτασης, η προφύλαξη πριν από την έκθεση (PrEP) και η εξάλειψη του στίγματος που βιώνουν οι άνθρωποι που ζουν με HIV.

Στη δράση του Δήμου αρωγοί ήταν:

  • Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος – Θετική Φωνή
Ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των οροθετικών, την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του HIV/AIDS, καθώς και τον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεών του στην Ελλάδα.

  • Tα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης «Checkpoint»
Δομές, όπου μπορεί κάποιος να εξεταστεί, ακόμη και με μία σταγόνα αίμα από το δάχτυλο, γρήγορα, εμπιστευτικά και δωρεάν, για HIV και ηπατίτιδες Β και C.

  • Η εταιρεία Kiskot Traiding ΑΕ
Eταιρεία εισαγωγής των προφυλακτικών AGAIN.

  • Τα καταστήματα του Αλίμου, που ένθερμα στήριξαν αυτή την δράση πρόληψης:
Agora Café-Bistro, Angels Café, Bake, Blueberry Café, Café Le Bon, Catwalk Café-Bar, Coffe Lab, Desio Café, Dia Noche, Grosso Premium Coffee Time, Kiosky's one stop all, Loft, Mikel Coffee Company Αλίμου, Novantatre, Penarrubia Lounge, Play me Café, Plus Café, Premier Café, Reboot, Rubirosa, Skipper's, Stardust, Witzwort, Καρπός, Μποέμ.


Κρατάμε την υπόσχεση.png    

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.