«Είναι γελοίο». Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις φήμες που κυκλοφορούν και τον θέλουν είτε να παραιτείται, είτε να εξωθείται σε παραίτηση.

Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του Τίλερσον μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times που ανέφερε ότι ο Τραμπ σκοπεύει να τον αντικαταστήσει με τον διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο "εντός των επόμενων εβδομάδων".

Ο Τραμπ και ο Λευκός Οίκος άφησαν να πλανώνται αμφιβολίες, χωρίς να διαψεύσουν κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. "Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις σε αυτό το στάδιο", περιορίστηκε να σχολιάσει ο Λευκός Οίκος.

Πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και το CNN, υποστηρίζουν ότι οι αρχικές διαρροές είχαν ως βασικό στόχο να γελοιοποιηθεί ο Τίλερσον για να εξωθηθεί σε παραίτηση. Ο υπουργός "αγαπά τη δουλειά του" αλλά "είναι στη διάθεση του προέδρου", σχολίασε την Πέμπτη η εκπρόσωπός του.
 
Οι σχέσεις του Τίλερσον, του πρώην γενικού διευθυντή του πετρελαϊκού κολοσσού ExxonMobil με τον Τραμπ είναι διαβόητα δύσκολες. Οι δυο τους έχουν αντιπαρατεθεί για πολλά θέματα, από την κλιματική αλλαγή μέχρι το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και την κρίση στον Κόλπο. Φήμες για την επικείμενη αποχώρηση του Τίλερσον κυκλοφορούν στην Ουάσινγκτον από το καλοκαίρι.

Ο Τίλερσον σκοπεύει να δειπνήσει σήμερα στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Τραμπ και τον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.