Αποκαθίσταται σταδιακά η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, όπως δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου.
«Έχουμε αυξήσει σημαντικά τις καταθέσεις μας. Βρισκόμαστε πάνω από τα επίπεδα στα οποία βρισκόμασταν το 2016. Κατορθώσαμε να μειώσουμε την εξάρτησή μας από τον ELA, με στόχο να τη μηδενίσουμε έως το τέλος του 2018», εξήγησε ο Χρήστος Μεγάλου, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο CNBC.
Ταυτόχρονα, ο κ. Μεγάλου εκτίμησε ότι το 2018 θα είναι «μια καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία». Όπως σημείωσε «προβλέπω ανάπτυξη 2% για την Ελλάδα το 2018, προβλέπω επίσης ενίσχυση της ρευστότητας και μείωση της εξάρτησης από το ELA για τις τράπεζες, ένα γεγονός θετικό για την κερδοφορία τους».
«Σταδιακά αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα. Η σταθερότητα αυτή θα ενισχύσει και την επιστροφή των καταθέσεων», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μεγάλου.
«Υπάρχουν ακόμη αρκετές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, ωστόσο κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση», πρόσθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς. «Για την ακρίβεια, βρισκόμαστε στην καλύτερη θέση από την έναρξη της κρίσης. Τίποτα δεν μπορεί να πάει χειρότερα (από εδώ και στο εξής), μόνο καλύτερα», ανέφερε

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.