Μεγάλες πιθανότητες στο σενάριο η Ελλάδα να εκδώσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς σε τρίτη χώρα κι από εκεί να καταλήξουν στην Τουρκία έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη λύση αυτή προσυμφωνημένη ήδη από την επίσκεψη του τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα τον Δεκέμβριο.
Παράλληλα χαρακτήρισε «δουλική σπουδή» την κίνηση της κυβέρνησης να προσβάλει την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου για τη χορήγηση ασύλου στον τούρκο στρατιωτικό, μετά από επιθετικές τοποθετήσεις της Άγκυρας
Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Ερντογάν έχει επανειλημμένα ζητήσει την έκδοση των στρατιωτικών που θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Η απευθείας έκδοση των οκτώ στρατιωτικών στην Τουρκία έχει απαγορευθεί με τελεσίδικη απόφαση του Άρειου Πάγου λόγω φόβων ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη και ανθρώπινη μεταχείριση.
Error loading media: File could not be played
 
Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου , Δημήτρη Τζανακόπουλου, ότι οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί δεν πρόκειται να εκδοθούν, ο κ. Λοβέρδος ισχυρίστηκε ότι η λογική λύση θα ήταν το άσυλο δεδομένου ότι ο Άρειος Πάγος απαγόρευσε την έκδοση των αξιωματικών, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα πει τι πρόκειται να κάνει με τους οκτώ.
Υπενθυμίζεται ότι θετική εισήγηση για χορήγηση ασύλου υπάρχει μόνο για έναν από τους οκτώ στρατιωτικούς, όμως την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση προσέβαλε την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου, οδηγώντας την στο Διοικητικό Εφετείο έχοντας προηγηθεί επιθετικές τοποθετήσεις από την πλευρά της Άγκυρας. Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για «δουλική σπουδή» της κυβέρνησης να προσβάλει την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου για την χορήγηση ασύλου στον τούρκο αξιωματικό. Τέλος ανέφερε ότι, σύμφωνα με δικές του πληροφορίες, η έφεση έγινε σε αστυνομικό τμήμα.