Σμήνος σεισμικών δονήσεων αναστάτωσε το Κιλκίς τα ξημερώματα της Τρίτης 2 Ιανουαρίου.
Ο μεγαλύτερος σεισμός ήταν 4,8 βαθμών Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 06:24. Συνολικά έγιναν αισθητές περισσότερες από 10 σεισμικές δονήσεις σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.
Οι δονήσεις προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους. Πολλοί βγήκαν από τα σπίτια τους και παρέμειναν έξω.
Λέκκας: Μην μπαίνετε σε παλιά σπίτια
«Το φαινόμενο έχει συμβεί και στο παρελθόν» είπε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας.
Όπως εξήγησε, τέτοια φαινόμενα έχουν διάρκεια, ενώ ο μεγαλύτερος σεισμός συνήθως δεν ξεπερνάει τους 5 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ.
Ο σεισμός, όπως είπε, είναι από το ρήγμα Δοϊράνης – Κερκίνης. Συνέστησε δε στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην μπαίνουν σε παλιά κτήρια και σπίτια.
Error loading media: File could not be played
 
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος, τόνισε οι σεισμολόγοι δεν μπορούν να πουν αν το 4,8 είναι ο κύριος σεισμός.
Δήμαρχος Κιλκίς: Είμαστε σε ετοιμότητα 
Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Κιλκίς. 
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, Δημήτρης Σισμανίδης, στο Αθηναϊκό–Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε επιφυλακή και συνεργάζονται με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το Στρατό και την Αντιπεριφέρεια Κιλκίς.
«Ο πρωινός σεισμός ήταν μεγάλος, ωστόσο δεν υπάρχει καμία ανησυχία στους κατοίκους. Όλα κυλούν ομαλά στην περιοχή και περιμένουμε ενημέρωση από τους σεισμολόγους. Δεν ισχύουν όλα όσα ακούγονται πως οι κάτοικοι του Δροσάτου πανικοβλήθηκαν και βγήκαν στους δρόμους με τις κουβέρτες», είπε ο κ. Σισμανίδης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.