Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει την τέταρτη αξιολόγηση μέχρι τις 21 Ιουνίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησης με τους Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ), Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM) και Πίτερ Ντόλμαν (ΔΝΤ).
Ο υπουργός, εξερχόμενος της συνάντησης, δήλωσε πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξει ανταλλαγή στοιχείων για μια σειρά από προαπαιτούμενα. Όπως τόνισε, στα ζητήματα που είναι σημαντικά για τους θεσμούς περιλαμβάνονται η αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών έως τα τέλη Μαρτίου για την οποία αυξήθηκε η πίεση προς τους υπουργούς, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός και ο νόμος Κατσέλη, αλλά και η οργάνωση του νέου ΣΔΟΕ.
Ο ίδιος αποκάλυψε πως ζητήθηκε ενημέρωση των θεσμών για ζητήματα που άπτονται της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος. Κατά πληροφορίες, η συγκεκριμένη αναφορά δεν σχετίζεται μόνον με την υπόθεση Novartis αλλά και με άλλες υποθέσεις για τις οποίες έχει συντάξει και πορίσματα η Τράπεζα της Ελλάδος.
Ερωτηθείς για το πότε θα υπάρξει μια εικόνα για το τι θα γίνει με τη μείωση του αφορολογήτου, ήτοι εάν το ΔΝΤ θα ζητήσει ταχύτερη μείωση από το 2019 ή όχι ο υπουργός είπε ότι αυτό θα ξεκαθαρίσει τον Μάιο.
Όσον αφορά στην εκκρεμότητα της εκταμίευσης της υπό-δόσης των 5,7 δισ. ευρώ ανέφερε πως θα αποφασιστεί στο Eurogroup του Μάρτιου και πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τους πλειστηριασμούς.