Στην Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, υπό τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, η οποία πραγματοποίησε κύκλο ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων σχετικά με την απόφαση περί ένταξης παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος.

Στην αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, συμμετείχαν επίσης τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Σίμος Δανιηλίδης, Δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Νίκος Χιωτάκης, πρώην Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Κοτρωνιάς, πρώην Δήμαρχος Λαμιέων, οι Δήμαρχοι Δάφνης-Υμηττού Μιχάλης Σταυριανουδάκης και Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της ΠΑΣΥΒΝ και του Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών.

Προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, εκατοντάδων εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και πλήθους γονέων.

Η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ μαζί με τις αντιπροσωπείες των εργαζομένων συναντήθηκαν και υπέβαλλαν υπόμνημα με τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη στον οποίο κατέθεσαν και τις χιλιάδες υπογραφές γονέων που συγκεντρώθηκαν από τους Δήμους όλης της χώρας, ως μορφή διαμαρτυρίας για την προωθούμενη διάταξη.

Για το επίμαχο ζήτημα ενημέρωσαν επίσης τον βουλευτή της ΝΔ και Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Κωνσταντίνο Τσιάρα, τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο καθώς και τους βουλευτές εισηγητές του Νομοσχεδίου, την βουλευτή της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, τον βουλευτή της ΔΗΣΥ Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, το Βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη, καθώς και τον τομεάρχη Παιδείας του Ποταμιού Γιώργο Μαυρωτά. Το υπόμνημα με τις θέσεις τους υπέβαλλαν και υπόψιν της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ.

Κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων ο κ. Πατούλης έκανε λόγο για μία «ανεφάρμοστη απόφαση» και εστίασε στις δυσμενείς επιπτώσεις που θα προκληθούν στην ομαλή λειτουργία πετυχημένων δομών, στους εργαζόμενους αλλά και σε χιλιάδες οικογένειες. Και κατέληξε:

«Δεν κατανοούμε αυτή τη βιασύνη της κυβέρνησης να εφαρμόσει μία διάταξη χωρίς προηγουμένως να έχει διαβουλευθεί με την Αυτοδιοίκηση και τους αρμόδιους φορείς. Ζητάμε την απόσυρση της διάταξης και την άμεση έναρξη διαλόγου. Αν δεν γίνει αυτό ζητάμε να δοθεί η δυνατότητα της δυνητικής εφαρμογής της, δηλαδή να μπορούν να επιλέγουν οι γονείς σε ποια δομή θα φοιτήσουν τα παιδιά τους. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να αποφασίζει αιφνιδιαστικά για την Αυτοδιοίκηση, χωρίς αυτήν».

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά:

«Είναι νομίζω αυτονόητο, ότι όταν μιλάμε για σχολεία, εκπαίδευση, γονείς και κυρίως μικρά παιδιά, οι αυθαίρετες αποφάσεις, ερήμην της κοινωνίας και της Αυτοδιοίκησης, η οποία εμπλέκεται άμεσα, περιττεύουν.  Απαιτείται διάλογος και συνεννόηση προκειμένου να λύσουμε τα προβλήματα που φέρνει η αιφνιδιαστική αυτή διάταξη, τόσο σε επίπεδο παιδιών και γονέων, όσο σε επίπεδο προσωπικού, αλλά και πόρων λειτουργίας των παιδικών σταθμών και των νηπιαγωγείων.  Είναι βέβαιο ότι οι αλλαγές που προωθούνται θα δημιουργήσουν σοβαρές ελλείψεις σε επίπεδο υποδομών. Για το λόγο αυτό  ενημερώσαμε διεξοδικά τα κόμματα της Βουλής για τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης επί του θέματος.  Οφείλουμε όλοι να καταλάβουμε ότι η συγκεκριμένη διάταξη του Υπουργείου Παιδείας είναι προς το παρόν, υπό τις σημερινές συνθήκες, ανεφάρμοστη και θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα σε εργαζόμενους, χιλιάδες οικογένειες αλλά και στην ομαλή λειτουργία των δομών των Δήμων.  Η αυτοδιοίκηση οφείλει να προασπιστεί τις δομές της, καθώς και τα δικαιώματα εργαζομένων, γονέων, αλλά κυρίως των μικρών παιδιών.  Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε κατά των μεταρρυθμίσεων αρκεί το πεδίο εφαρμογής τους να είναι ρεαλιστικό και να έχει σχεδιαστεί σωστά, με διάλογο μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.