Αποτέλεσμα εικόνας για keramevs
Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας κυρία Νίκη Κεραμέως, με αφορμή Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ακυρώνει Απόφαση του Υπουργού Παιδείας που έθετε τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε καθεστώς αποχής από την άσκηση των καθηκόντων του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Για άλλη μία φορά, το Συμβούλιο της Επικράτειας ακυρώνει πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας. Η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι οφείλει να σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους και το Υπουργείο Παιδείας να συμμορφωθεί άμεσα με την Απόφαση του ΣτΕ»
 

Πλήρης Δήλωση

«Για άλλη μία φορά, το Συμβούλιο της Επικράτειας ακυρώνει πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, εν προκειμένω Απόφαση του Υπουργού που έθετε τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε καθεστώς αποχής από την άσκηση των καθηκόντων του.

Πέρυσι τέτοια εποχή, το ΣτΕ είχε κρίνει ότι ο τρόπος επιλογής των διευθυντών σχολικών μονάδων και εργαστηριακών κέντρων που εισήγαγε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσέκρουε στο Σύνταγμα.

Και βέβαια, αυτές είναι μόνο μερικές από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που ακυρώνονται από τη Δικαιοσύνη. Η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι οφείλει να σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους και το Υπουργείο Παιδείας να συμμορφωθεί άμεσα με την Απόφαση του ΣτΕ».
 

 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.