Για επιχείρηση άλωσης του κράτους και υπονόμευσης της «επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ» κάνει λόγο η εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, κατηγορώντας την κυβέρνηση για φωτογραφικές προκηρύξεις για γραμματείς Υπουργείων τετραετούς θητείας.
«Η προσπάθεια διορισμού του κυβερνητικού στελέχους Φραγκίσκου Κουτεντάκη ως επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού στη Βουλή είναι μία ακόμη απόδειξη. Η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο δεν αποδέχεται αυτούς τους κομματικούς διορισμούς, αλλά θα αποκαταστήσει την αξιοκρατία και τη νομιμότητα την επομένη των εκλογών» σημειώνει η κυρία Σπυράκη.
Η ανακοίνωση της κυρίας Σπυράκη έρχεται σε συνέχεια των δρομολογούμενων αποφάσεων της Επιτροπής Κανονισμού. Η επιτροπή αναμένεται να ορίσει το νέο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.
Η θητεία του απερχόμενου συντονιστή, Παναγιώτη Λιαργκόβα είχε λήξει από τον περασμένο Νοέμβριο, ωστόσο του είχε ζητηθεί να παραμείνει μέχρι τον ορισμό διαδόχου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστερος φέρεται ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης, ο οποίος είναι εκ των τεχνοκρατών στην ομάδα διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των θεσμών.