Στη φύτευση εποχιακών, κωνοφόρων δέντρων, θάμνων και καλλωπιστικών φυτών προχώρησε το Τμήμα Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης σε κεντρικούς δρόμους και παρτέρια του Δήμου, παρέμβαση η οποία, κατά κοινή ομολογία, αναβαθμίζει αισθητικά την εικόνα των δρόμων του Δήμου. 

O Δήμαρχος Λυκόβρυση Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: “Ήταν η πρώτη δενδροφύτευση για το 2018 και θα ακολουθήσουν και άλλες. Υπολογίζουμε ότι έχουμε φυτέψει πάνω από 6.000 δέντρα και άλλα φυτά από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα. Όπως έχω πει και παλαιότερα,, η φροντίδα του περιβάλλοντος αποτελεί για μένα βασική προτεραιότητα, ενώ ο καλλωπισμός που γίνεται, αναδεικνύει αισθητικά τον Δήμο μας»
Πιο συγκεκριμένα στη Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης φυτεύτηκαν 3 φοίνικες, 2 εξ αυτών στην Πλατεία Υδατόπυργου και ένας στην Ελευθερίου Βενιζέλου. Άλλοι 2 φοίνικες φυτευτήκαν στη Δημοτική Κοινότητα Πεύκης, στον Ναό Πέτρου και Παύλου και στην οδό Νικολάου Πλαστήρα.
Στην Πεύκη φυτεύτηκαν επίσης μια μανόλια (Κολοκοτρώνη και Βιτσίου), μια ελιά (Πολυτεχνείου), ένα πεύκο (Κορίνθου και Θεσσαλονίκης) και τρεις νεραντζιές (Μικράς Ασίας και Ιωαννίνων,  οδός Κυζιρίδη, Ιωαννίνων και Κωνσταντινουπόλεως). Σε αρκετά σημεία φυτευτήκαν δάφνες (Καποδιστρίου και Άνδρου, 1Ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο, Πεζόδρομος έξω από το 2ο Γυμνάσιο, Ιωαννίνων και Κωνσταντινουπόλεως, Κουντουριώτου και Στρατηγού Δαγκλή). Τέλος, φυτεύσεις έγιναν ακόμη στην οδό Αρτέμιδος,  στον πεζόδρομο Πλαστήρα, στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Κονίτσης και στο Δάσος Κάσδαγλη.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.