Αποτέλεσμα εικόνας για περιφερεια αττικης
Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για το θέμα του ΧΥΤΑ Γραμματικού.

Κάτοικοι κατέφθασαν στο υπουργείο Μεταφορών, όπου διεξαγόταν η συνεδρίαση, υψώνοντας πανό. Κάποια από αυτά καλούσαν σε παραίτηση την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, και άλλα καλούσαν σε πορείες διαμαρτυρίας τον κόσμο.

Σχετικά με το θέμα, πριν από λίγες ημέρες, ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Δημήτρης Λινός, σε επιστολή απαριθμούσε τις δραματικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων αλλά και στο περιβάλλον της περιοχής της Ανατολικής Αττικής από το ενδεχόμενο της λειτουργίας των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων και Απορριμμάτων στο Γραμματικό Αττικής.

Ο ίδιος ζήτησε από την κ. Δούρου να κάνει την ανατροπή: αντί για τους επιβαρυντικούς για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον ΧΥΤΥ, προτείνει τη δημιουργία ενός μοναδικού Διεθνούς Πνευματικού Ιδρύματος, που να σηματοδοτήσει την πολιτισμική και οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή αλλά και τη χώρα.

Ο κ. Λινός με την επιστολή του θέτει το μείζον αυτό θέμα, ώστε να συζητηθεί στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο, τονίζοντας πως δεν υπάρχει πλέον άλλος χρόνος για τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής.Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.