Εκνευρισμό προκαλεί στην πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στο κέντρο της Αθήνας, με τον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα να τα «ψέλνει» σε στρατηγούς και ταξιάρχους για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.
Ο κ. Τόσκας χρέωσε «αδράνεια και αναποτελεσματικότητα» σε ανώτατους αξιωματικούς, παρότι ο ίδιος -όπως τουλάχιστον δήλωσε δημόσια- είχε προειδοποιήσει για τις κινήσεις των κουκουλοφόρων.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναγνώρισε τις επιτυχίες που υπάρχουν πλην όμως δεν μπορούσε να κρύψει την ενόχληση του για περιστατικό όπως το σπάσιμο 11 καταστημάτων στην Ερμού χωρίς καμία σύλληψη, τη ρήψη χειροβομβίδας λίγα μέτρα από το Α.Τ. Καισαριανής την οποία η ΕΛ.ΑΣ. έμαθε από την ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου κ.ά.
Όλα αυτά λίγες ώρες πριν τεθεί σε εφαρμογή το επικαιροποιημένο σχέδιο αστυνόμευσης στην περιοχή της πρωτεύουσας, το οποίο παρουσιάζει προβλήματα με το... καλημέρα. Η εικόνα που είχε ο Νίκος Τόσκας είναι ότι θα διατεθούν επιπλέον 200-220 αστυνομικοί για υπηρεσίες στον δρόμο, όμως πηγαίνοντας το πρωί της Πέμπτης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση είδε άκουσε (σ.σ. και είδε στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ) ότι μόλις 45 επιπλέον αστυνομικοί μπορούν να διατεθούν για περιπολίες στην Αθήνα. Αμέσως κάλεσε έκτακτη σύσκεψη με ανώτατους αξιωματικούς στο γραφείο του στην Κατεχάκη, καθώς στην Αττική υπάρχουν 19.000 αστυνομικοί.
«Δεν είμαι ευχαριστημένος από την αποτελεσματικότητά σας ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση των τελευταίων περιστατικών. Λάθη κάνουν μόνο όσοι εργάζονται. Τα επαναλαμβανόμενα λάθη ωστόσο και η αδιαφορία ελέγχονται», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τόσκας εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του για τις επιδόσεις τις ΕΛ.ΑΣ. εσχάτως.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πολιτική και φυσική ηγεσία θα επιδιώξουν να βρεθούν άμεσα λύσεις για την κατάσταση στην Αθήνα, καθώς το κλίμα είναι τεταμένο λόγω της υπόθεσης Γιαγτζόγλου, με μπαράζ επιθέσεων και απειλές ακόμη και για... αίμα.