Πρόταση της πρωτοβουλίας πολιτών «Η Αθήνα Είμαστε Εμείς» στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων για την αποζημίωση των καταστηματαρχών της Ερμού.
Με τους συναδέλφους Δημοτικούς Σύμβουλους Θανάσης Πλεύρης, Δημήτρη Κωνσταντάρα και το Σύμβουλο της 1ης κοινότητας Σάκη Αθανασάκη με μέλη του εμπορικού συλλόγου Αθηνών επισκεφτήκαν σήμερα το πρωί τους καταστηματάρχες στην Ερμού που επλήγησαν από τους βανδαλισμούς. Συζητήσαμε μαζί τους και πέρα από την στήριζει τους, τους παρουσιάσαν πρόταση που θα καταθέσουν  στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων για οικονομική τους ενίσχυση σύμφωνα με το αρ. 20 του Ν. 3775/09 και με μείωση των δημοτικών τελών.
 
 
2.
Μετά από πρόσκληση του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, μέλη της πρωτοβουλίας πολιτών «Η Αθήνα Είμαστε Εμείς» στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και οι πρόεδροι των λαϊκών αγορών
της Αθήνας, συναντηθήκαν με τον Μακαριότατο που  τίμησε για το έργο  με το «Βανάκι της Αγάπης» με συνεισφορά σε τρόφιμα και φρούτα , στα φιλόπτωχα της Αθήνας.
 
 
 
3.
Το Σαββατοκύριακο ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Τεντόμας με μέλη της πρωτοβουλίας βρεθήκαν κοντά σε συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα μας. Η προσφορά τους στη πόλη μας τεράστια!Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!
 











 
4.
Το «ΒΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» της πρωτοβουλίας , με τρόφιμα και φρούτα και τη συνεργασία των λαϊκών αγορών της Αθήνας σήμερα έκανε στάση μοιράζοντάς τα ,
στην Αγ. Φωτεινή Ιλισσού, με τον Χρήστο Τεντόμα, τον Πρόεδρο της 4ης λαϊκης αγοράς και συντονιστή της πρωτοβουλίας Δημήτρη Λάζο, το συντονιστή και Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Ντίνο. Πολλά συγχαρητήρια στον προϊστάμενο του Ι.Ναού π.Μάξιμο, τον π.Προκόπιο και φυσικά τους εθελοντές για το σπουδαίο κοινωνικό έργο που κάνουν σε αυτή την όμορφη γειτονιά της Αθήνας!
 
 
5.
Στα τέλη Ιουνίου θα ξεκινήσει το μεγάλο έργο της υπογειοποίησης των γραμμών του τρένου στα Σεπόλια και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022.(Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ΕΡΓΟΣΕ)
Πρόκειται για το έργο «Κατασκευής τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου στο τμήμα έξοδος Σ.Σ. Αθηνών (Σ.Σ.Α.) με υπογειοποίηση στην περιοχή Σεπολίων» με προϋπολογισμό μελέτης 122.000.000 ευρώ.
Στόχος του η μείωση του χρόνου μετακίνησης των πολιτών με παράλλληλη εξασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης των διερχομένων. Παράλληλα αναμένεται να υπάρξει και ανάπλαση χώρων πρασίνου, χαράσσοντας χώρων περιπάτου, παιδικών χαρών, αθλητικών χώρων, περιορίζοντας την ηχητική ρύπανση από τα διερχόμενα τρένα, συμβάλλοντας στην απομάκρυνση των τοπικών όμβριων υδάτων, αναβαθμίζοντας έτσι, την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης.
Το αντικείμενο του έργου αφορά στην κατασκευή τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου μήκους 2,36 χλμ, εκ των οποίων τα 1,91 χλμ. θα είναι υπογειοποιημένα. Ο παραπάνω σιδηροδρομικός διάδρομος θα ξεκινά από την έξοδο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών προς Θεσσαλονίκη και θα καταλήγει στις Τρεις Γέφυρες στη περιοχή Σεπολίων του Δήμου Αθηναίων, όπου συναντά τον πρόσφατα κατασκευασμένο και σε λειτουργία νέο τετραπλό σιδηροδρομικό διάδρομο.
Το έργο περιλαμβάνει:
- Yπογειοποίηση του τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου περιοχής Αγ. Αναργύρων, με τη μέθοδο Cover & Cut.
- Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις (αερισμός, φωτισμός, πυρόσβεση τηλεπικοινωνίες) &τα κτίρια για την εξυπηρέτησή τους.
- Δύο νέες άνω διαβάσεις πεζών στην οδό ΞΑΝΘΙΠΠΗΣ και στην οδό ΞΕΝΟΥ.
- Σιδηροδρομική επιδομή και ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής.
- Υδραυλικά έργα αποκατάστασης των τοπικών δικτύων όμβριων και ακαθάρτων.
- Αποκατάσταση του παράπλευρου και κάθετου επηρεαζόμενου οδικού δικτύου.
- Έργα πρασίνου για την περιβαλλοντική αποκατάσταση του τοπίου, καθώς και έργα διαμόρφωσης ελεύθερων χώρων.
 
 
6.
Επίσκεψη του επικεφαλής Χρήστου Τεντόμα και του συντονιστή στην 7η Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων Δημήτρη Μπάνου της πρωτοβουλίας  στα 108ο και 5ο νηπιαγωγεία Αθηνών στο Πολύγωνο. Συζητήσαμε με τους εκπαιδευτικούς για προβλήματα και δεσμευτήκαμε ότι θα ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο.
 
 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.