«Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας που θα καταστήσουν την παραμονή στην Ελλάδα ενδιαφέρουσα πρόκληση και όχι καθήκον. Στην κατεύθυνση αυτή ακριβώς κινείται και η πρωτοβουλία με το ΤΕΕ, τα πρώτα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάζουμε σήμερα», επισήμανε σήμερα η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά την παρουσίαση δράσεων ενίσχυσης των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) και της συνέργειας μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και του προγράμματος Prototype by TEE, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).
«Ως Περιφέρεια Αττικής έχουμε κάνει τη στρατηγική επιλογή να λειτουργούμε ως παράγοντες διευκόλυνσης συνεργασιών μεταξύ φορέων επιχειρηματικότητας. Με δύο τρόπους: φέρνοντας κοντά ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό και προωθώντας κοινές πρωτοβουλίες. Όπως κάνουμε συγκεκριμένα με τη συνεργασία που προωθούμε μεταξύ των νεοφυών επιχειρήσεων του Prototype by ΤΕΕ και του Enterprise Greece», υπογράμμισε η ίδια κατά τη συνέντευξη Τύπου της Περιφέρειας Αττικής και του ΤΕΕ.
«Σήμερα υλοποιούμε αυτό που υπογράψαμε χθες. Δείχνουμε ότι λέξεις όπως “καινοτομία” και “νεοφυής επιχειρηματικότητα” μπορούν να γίνουν πράξη», σημείωσε η Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι: «Πέρσι τον Δεκέμβριο κάναμε ιδιαίτερη μνεία σε αυτό που βρίσκεται στο επίκεντρο του Μνημονίου μας. Πρόκειται για μια εξαιρετική και ξεχωριστή πρωτοβουλία του ΤΕΕ. Την ενίσχυση της πρωτοβουλίας Prototype by TEE, που αποτελεί έναν τεχνοδικτυακό - ψηφιακό - επιταχυντή καινοτόμων ιδεών τις οποίες στηρίζει στο επίπεδο της τεχνογνωσίας, οργάνωσης, διοίκησης, διαχείρισης και προώθησης, ώστε να υλοποιηθούν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».
 
«Ο λόγος πρέπει να ανήκει σήμερα και κάθε μέρα στους ανθρώπους, στους νέους επιχειρηματίες για τους οποίους, εμείς, η Περιφέρεια Αττικής, το ΤΕΕ επιχειρούμε να δημιουργήσουμε τις βέλτιστες προϋποθέσεις για να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες», τόνισε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός δήλωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει την πρωτοβουλία Prototype που ξεκίνησε το ΤΕΕ, η οποία πλέον ονομάζεται Prototype by TEE and Attica Region και ευχαρίστησε τη Ρένα Δούρου για την έμπρακτη βοήθεια.
«Βασικός στόχος της συνεργασίας των δύο θεσμικών φορέων είναι η διατήρηση αλλά και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και εισοδήματος για τον πληθυσμό της Περιφέρειας Αττικής και ειδικά για όσους έχουν τεχνική εκπαίδευση ή έχουν επιλέξει το επάγγελμα του μηχανικού. Σε αυτό το πλαίσιο, η Περιφέρεια Αττικής και τo TEE εργάζονται πλέον από κοινού για τον σχεδιασμό, ανάπτυξη, χρηματοδότηση και προώθηση στοχευμένων δράσεων, εργαλείων, ενεργειών προς όφελος της επιχειρηματικής κοινότητας, της νεοφυούς επιχειρηματικότητας αλλά και των νέων που επιθυμούν να αναπτύξουν κάποια καινοτόμα επιχειρηματική δράση», καθώς οι δραστηριότητές τους ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα, το εισόδημα και την απασχόληση στην Περιφέρεια Αττικής.
Κυρίαρχο όραμα του ΤΕΕ, μέσω του Prototype, είναι να ενδυναμωθούν νέοι επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες, ώστε να συμβάλλουν καθοριστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Το εγχείρημα – project απευθύνεται σε επίδοξους επαν-εκκινητές της δραστηριότητας του μηχανικού και υλοποιείται καταρχήν με τη συνεργασία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιμέρους επιστημονικών, τεχνολογικών, ερευνητικών και επιχειρηματικών φορέων και ιδρυμάτων, μέσα από την παροχή πολύτιμων συμβουλών και μεντόρων για τις ομάδες που συμμετέχουν στο Prototype by TEE and Attica Region». 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.