Ο Φώτης Κουβέλης εξέφρασε την πιθανότητα να παραμείνουν στις φυλακές οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί και μετά το τέλος των τουρκικών εκλογών.
Με παρέμβαση του σε κοινοβουλευτική επιτροπή, ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι η πολιτική έντασης του Ταγίπ Ερντογάν θα συνεχιστεί: «Στη βάση των στοιχείων που συνεκτιμώ, δεν μπορεί να μιλήσει κανείς με σαφήνεια για τον πιθανολογούμενο χρόνο απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών μας. Αυτό γιατί η κράτηση έχει ενταχθεί στην απαράδεκτη, εθνικιστική, αυταρχική πολιτική Ερντογάν ενόψει εκλογών» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε πως η ρητορική έντασης θα συνεχιστεί.
«Η κρίση μου είναι ότι δεν θα σταματήσει ο Ερντογάν. Με κυμαινόμενη ένταση, αυτό που επιδιώκει η Τουρκία, ανεξαρτήτως εκλογικούς αποτελέσματος, είναι να εξασφαλίσει πεδίο όπως λέγεται στη διπλωματική γλώσσα με δήθεν αμφισβητούμενα ζητήματα για να βρεθεί κάποια στιγμή παρούσα στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ. Αυτό τους απασχολεί, αυτό τους δημιουργεί την επιλογή που προωθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.