Αποτέλεσμα εικόνας για αδωνης
Καταγγελία πως στέλεχος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ δέχτηκε επίθεση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη το στέλεχος της ΔΑΠ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ καταγγέλλει πως υπάρχει «βία και ξύλο για να εμποδίσουν την βέβαιη νίκη της παρατάξεώς μας» και συμπληρώνει «και έχουν τα μούτρα να μιλάνε για Δημοκρατία».
Στο περιστατικό αναφέρθηκε και η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ σημειώνοντας στην ανακοίνωση της ότι «για άλλη μια χρονιά, οι φασίστες που θεωρούν τσιφλίκι τους τα ελληνικά πανεπιστήμια απέδειξαν την αλλεργία που τους προκαλούν οι εκλογές και κάθε δημοκρατική διαδικασία».
«Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις επιθέσεις σε βάρος φοιτητών και στελεχών της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ που έλαβαν χώρα πριν από λίγο στη Σχολή Θετικών Επιστημών, την Πολυτεχνική και τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από τους γνωστούς – καθόλου αγνώστους εγκληματίες με το μανδύα του αντιεξουσιαστή, που οδήγησαν στον τραυματισμό τριών στελεχών μας και τη διακομιδή στο νοσοκομείο ενός εξ αυτών. Δυστυχώς για αυτούς, την απάντηση προς τους θρασύδειλους κουκουλοφόρους τη δίνουν κάθε χρόνο και θα τη δώσουν και αύριο οι φοιτητές προσερχόμενοι μαζικά στις κάλπες των φοιτητικών εκλογών σε όλη την Ελλάδα», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Τέλος, στην ανακοίνωσή της η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ καλεί τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα «να αναλογιστεί και να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του προστατεύοντας τόσο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών, όσο και τις αρχαιρεσίες για την εκπροσώπησή τους».