Εκδήλωση για τη Βιώσιμη Ναυτιλία και τη Γαλάζια Ανάπτυξη, συνδιοργάνωσαν σήμερα η Capital Ship Management και το BlueGrowth Piraeus. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.
Οι ομιλητές  τοποθετήθηκαν και προσέγγισαν το θέμα της εκδήλωσης, ο καθένας από τη δική του επαγγελματική θέση, τονίζοντας τις ενέργειες και τις δράσεις που πραγματοποιούν, προκειμένου να συνεισφέρουν ώστε να υπάρχει « Βιώσιμη Ναυτιλία και Γαλάζια Ανάπτυξη».
Συζητήθηκαν η Στρατηγική για τη Γαλάζια Ανάπτυξη και η αλληλεπίδρασή της με τη ναυτιλία, σε μια προσπάθεια να ενημερωθεί το ακροατήριο σχετικά με τις ενέργειες που πραγματοποιούνται και τον τρόπο με τον οποίο υλοποιούνται από κάθε φορέα,   εστιάζοντας στην πόλη- λιμάνι του Πειραιά.
Ο κ. Πέτρος Κόκκαλης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την Τοπική Οικονομική Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα,  παρουσίασε τη σημασία της Στρατηγικής Γαλάζιας Ανάπτυξης του Δήμου Πειραιά, καθώς και τις ενέργειες και τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί,  τονίζοντας ότι ο Πειραιάς είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα και από τις πρώτες στην Ευρώπη, που αντιμετωπίζει τη Γαλάζια Ανάπτυξη με μια συγκεκριμένη στρατηγική.
Ο κ.  Σταύρος Μειντάνης, CSO & S&Q Manager, από την εταιρεία Capital Ship Management Corp. μίλησε για τη βιωσιμότητα στη ναυτιλία, για τις προκλήσεις που έρχονται αντιμέτωποί καθώς και για τις δεσμεύσεις που καλούνται να τηρήσουν όχι μόνο άμεσα αλλά και στο μέλλον.
Συντονιστής της εκδήλωσης  ήταν ο Πρόεδρος του «The Propeller Club» κ. Γιώργος Ξηραδάκης.  

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.