Στις 20:24 το βράδυ, τοπική ώρα, προσγειώθηκε στη Σιγκαπούρη το αεροσκάφος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΒBC, ενόψει της ιστορικής Συνόδου Κορυφής του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.
Να σημειωθεί ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν προσγειώθηκε στη Σιγκαπούρη λίγο νωρίτερα ενόψει της Συνόδου Κορυφής με τον αμερικανό Πρόεδρο. Τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λι Χσιέν Λούνγκ. Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης κι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας αντάλλαξαν χειραψία μπροστά στους δημοσιογράφους, ενώ αμέσως μετά είχαν έναν κύκλο προσωπικών διαβουλεύσεων.
Όπως αναφέρουν η εφημερίδα Straits Times και το Channel NewsAsia, ο Κιμ έφθασε στο αεροδρόμιο Τσανγκί της Σιγκαπούρης στις 14:38 (τοπική ώρα, 09:38 ώρα Ελλάδας) με πτήση της Air China και πρόκειται να μεταβεί στο ξενοδοχείο St Regis, όπου θα διαμείνει η βορειοκορεατική αντιπροσωπεία.
Ο Τραμπ έφθασε λίγες ώρες αργότερα από το Κεμπέκ, όπου μετείχε στην σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών (G7).
Η συνάντηση Τραμπ-Κιμ, η οποία θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης στο ξενοδοχείο Capella, θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που ηγέτης της Βόρειας Κορέας συναντάται με εν ενεργεία πρόεδρο των ΗΠΑ. Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί η ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Σεούλ - Πιονγιάνγκ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το Σάββατο ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ. «Μεταξύ άλλων θεμάτων θα εξετάσουν μία συμφωνία ειρήνης, ώστε, όλα να εξελίσσονται σύμφωνα με την γραμμή του ρωσο-κινεζικού οδικού χάρτη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους.
Η συνάντηση του 45ου προέδρου των ΗΠΑ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας χρίζει ιδιαίτερης σημασίας αφού καταγράφεται έπειτα από μια διετία εντάσεων μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Πιονγκγιάνγκ, και εν μέσω της επιτάχυνσης των βορειοκορεατικών προγραμμάτων για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.