Ολόκληρη η αστυνομική δύναμη μια πόλης του Μεξικού συνελήφθη μετά τη δολοφονία ενός υποψηφίου δημάρχου μόλις λίγες μέρες πριν οι ψηφοφόροι πάνε στις κάλπες.
Ο επιχειρηματίας Φερνάντο Ανχελες Χουάρεζ πυροβολήθηκε έξω από το ξενοδοχείο του και έγινε ένας από τους 120 πολιτικούς ή υποψήφιους που δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια της καμπάνιας των γενικών εκλογών του Μεξικού που θα διεξαχθούν την 1η Ιουλίου.
Ο 64χρονος γερουσιαστής είχε λάβει θέση εναντίον της φτώχειας, της ανισότητας και της διαφθοράς, σύμφωνα με τους υποστηρικτές του.
Μετά τη δολοφονία του, οι ομοσπονδιακές δυνάμεις συνέλαβαν τον διευθυντή του τοπικού αστυνομικού τμήματος και 27 αξιωματικούς για υποψίες εμπλοκής στο έγκλημα στο Ocampo.
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν τους αστυνομικούς στη σειρά στο πάτωμα με τα χέρια τους δεμένα πίσω από την πλάτη τους.
Οι αρχές της δυτικής πολιτείας Michoacan ανέφεραν ότι όλα τα μέλη της αστυνομικής υπηρεσίας της πόλης κρατούνται για ανάκριση από το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας για ενδεχόμενη παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας της αστυνομίας.
Η τοπική αστυνομία είχε αρχικά προσπαθήσει να σταματήσει τις ομοσπονδιακές δυνάμεις από τη σύλληψη του αστυνομικού διευθυντή. Αλλά οι ομοσπονδιακοί πράκτορες επέστρεψαν με ενισχύσεις και συνέλαβαν τον Γκαρσία και ολόκληρη την τοπική αστυνομία.
Όλοι κρατούνται με κατηγορίες συνενοχής στη δολοφονία του Άνχελες, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.
Οι εισαγγελείς τους κατηγορούν επίσης ότι έχουν διασυνδέσεις με ομάδες οργανωμένου εγκλήματος.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.