Εκτός Νέας Δημοκρατίας, τέθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος έπειτα από απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ. 
Η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, αναφέρει: «Με βάση τις διατάξεις του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπουν ως αυτονόητη την τήρηση και το σεβασμό στις αρχές, τις αξίες και τις βασικές θέσεις της παράταξης, ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος τίθεται από σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, εκτός κόμματος. Την απόφαση έλαβε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας που συνεδρίασε το απόγευμα. Στη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν "Δούρειοι Ίπποι"»
Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr στο κόμμα υπήρχε συσσωρευμένη δυσαρέσκεια για τον Κωνσταντίνο Μίχαλο, ο οποίος είχε ταχθεί σαφέστατα κατά των πρόωρων εκλογών, που ζητά μετ' επιτάσεως ο πρόεδρος του κόμματος του οποίου ήταν μέλος.
Ακόμα συμμετείχε μαζί με πολλούς υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος στην επιτροπή διαλόγου για την συνταγματική αναθεώρηση και συχνά πυκνά οι θέσεις του θεωρούνταν φιλοκυβερνητικές.
Για σήμερα, Τετάρτη, υπήρχε μάλιστα προγραμματισμένη εκδήλωση στον ΕΒΕΑ, στην οποία θα συμμετείχε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ενώ πληροφορίες ήθελαν τον Κωνσταντίνο Μίχαλο να έχει συνάντηση πριν λίγες μέρες με τον Νίκο Παππά.
Τα γεγονότα αυτά φαίνεται πως αποτέλεσαν τη σταγόνα που ξεχείλισαν το ποτήρι και έθεσαν τον Κωνσταντίνο Μίχαλο εκτός Νέας Δημοκρατίας.
Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, απάντησε στη ΝΔ: «Πρώτα απ όλα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι στην Π.Ε. της ΝΔ συμμετέχω εξ οφίτσιο, καθώς το καταστατικό του κόμματος προβλέπει τη συμμετοχή στην ΠΕ του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.
Δεύτερον, θα πρέπει να διαμηνύσω προς πάσα κατεύθυνση ότι οι πολιτικές μου απόψεις είναι γνωστές, καθώς ανέκαθεν ήμουν και εξακολουθώ να είμαι οπαδός του κοινωνικού φιλελευθερισμού.
Η κίνηση του προέδρου της ΝΔ να με διαγράψει αποτελεί προφανέστατα μια αψυχολόγητη απόφαση και καταδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τη ΝΔ σε μια βαθειά εσωστρέφεια και δεν ανέχεται τις διαφορετικές απόψεις.
Η αιτιολογία που μου δόθηκε τηλεφωνικά για τη διαγραφή μου είναι πως έχω διαπράξει μεγάλα «ατοπήματα» όπως:
1. Έκρινα θετικά με δηλώσεις μου ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕ την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την έξοδο από τα μνημόνια!
2. Δήλωσα σε συνεντεύξεις μου ότι πάγια θέση του επιχειρηματικού κόσμου είναι η πολιτική σταθερότητακαι ως εκ τούτου η αποφυγή μακροχρόνιων προεκλογικών περιόδων και πρόωρων εκλογών!
3. Τάχθηκα υπέρ μιας λύσης στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, όπως άλλωστε ήταν και η αρχική θέση της ΝΔ, πριν ο κ. Μητσοτάκης αλλάξει απόψεις.
4. Συμμετέχω στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και ακόμη και αυτό θεωρείται μείζον ατόπημα από τον κ. Μητσοτάκη!
5. Και το κυριότερο, «κατηγορούμαι» από τον πρόεδρο της ΝΔ και τους περί αυτόν ότι έχω συναντήσεις και επαφές με υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης, οι οποίες άλλωστε και είναι άκρως επιβεβλημένες, καθώς τα Επιμελητήρια είναι οι θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης για οικονομικά θέματα και όχι κομματικά όργανα κανενός!
Εν πολλοίς, ο κ. Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του έχουν μπερδευτεί για το τι είναι ο επιμελητηριακός θεσμός και ποιους εκπροσωπεί. Επί 12 συναπτά έτη είμαι εκλεγμένος πρόεδρος του μεγαλύτερου επιμελητηρίου της χώρας, του ΕΒΕΑ, που εκπροσωπεί πάνω από 100.000 επιχειρήσεις και για δεύτερη θητεία πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, που εκπροσωπεί πάνω από 800.000 επιχειρήσεις.
Με την αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική απόφαση και διαδικασία της διαγραφής μου αυτός που θίγεται είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που προφανώς θεωρεί ότι όποιος εκφράζει διαφορετικές απόψεις από αυτόν είναι και εχθρός του.
Του συνιστώ λοιπόν ψυχραιμία». 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.