Ένα γλυπτό του παγκοσμίου φήμης Έλληνα γλύπτη της διασποράς Φιλόλαου Τλούπα κοσμεί πλέον την πλατεία Καραϊσκάκη (Κλούβα).
Ο γλύπτης, μαθητής του Τόμπρου και του Απάρτη, είχε καθιερωθεί διεθνώς ως Ρhilolaos και τιμήθηκε το 1984 με το μετάλλιο Πλαστικών Τεχνών από την Ακαδημία Αρχιτεκτονικής της Γαλλίας, ενώ το 2005 η γαλλική κυβέρνηση τον τίμησε για το σύνολο του έργου του, ανακηρύσσοντάς τον «Αξιωματικό του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων».  

Ο Φιλόλαος έχει αφήσει την εικαστική σφραγίδα του από τη Λάρισα και τον Βόλο έως την Τουλούζη και τις Βερσαλλίες. Τώρα θα μπορούν και οι περαστικοί από την Πλατεία Καραϊσκάκη να χαίρονται το έργο του.
Αλλά και οι επισκέπτες του Δημαρχείου Αλίμου θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν δύο πολύ αξιόλογα έργα. Στον κήπο του Δημαρχείου θα τους υποδεχτεί ένα γλυπτό από γυαλί του Κώστα Βαρώτσου, δημιουργού του γνωστού «Δρομέα», ενώ στην είσοδο του κτηρίου μια Αφροδίτη από νέον και πλεξιγκλάς, έργο του Αλιμιώτη εικαστικού Χρήστου Αντωναρόπουλου, θα μαγνητίσει το βλέμμα.

Νότες Τέχνης που ομορφαίνουν την πόλη, όπως σχολίασε ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.