Τη διαφωνία του με την χρήση του όρου Μακεδονία στο όνομα των Σκοπίων, επικαλείται ως λόγο της ανεξαρτητοποίησής του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Γιώργος Λαζαρίδης.
Όπως αναφέρει: «Οι ΑΝΕΛ από την ιδρυτική μας διακήρυξη είμαστε αντίθετοι στην οποιαδήποτε χρήση του όρου Μακεδονία από τους γείτονες. Σε αυτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο θα έρθει στην Βουλή των Ελλήνων προς συζήτηση εάν προηγουμένως περάσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες από την ΠΓΔΜ προς το τέλος του 2018 με αρχές του 2019 υπάρχει ο όρος Μακεδονία επομένως είναι κάτι που δεν μπορώ να δεχτώ ούτε φυσικά και να το ψηφίσω όπως το ίδιο θα πράξουν και οι ΑΝΕΛ».
«Έρχομαι τώρα στο λόγο της αποχώρησής μου από την ΚΟ των ΑΝΕΛ. Εγώ αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοι από την ΚΟ τονίσαμε από το βήμα της Βουλής αλλά και σε όλα τα ΜΜΕ την θέση μας να καταψηφίσουμε την συμφωνία, σε αντίθεση με άλλα κόμματα που στήριξαν την πρόταση μομφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά θα ψηφίσουν την συμφωνία. Επίσης αποφασίσαμε να ζητήσουμε διευρυμένη πλειοψηφία, ψήφιση από τα 3/5 του συνόλου των Βουλευτών δηλαδή 180 ψήφους, όπου θα τεθούμε όλοι μας ενώπιον των ευθυνών μας, βουλευτές αλλά και κόμματα».
«Όταν κατατέθηκε η πρόταση μομφής, σε λάθος χρόνο κατά την άποψή μου, είχα να επιλέξω ανάμεσα σε δύο πράγματα:
Α) Να ενδώσω στις πιέσεις που δεχόμουν με διάφορες μορφές (απειλές-ύβρεις κλπ) να στηρίξω την πρόταση δυσπιστίας 
Β) Να στηρίξω την κυβερνητική συνοχή για την ολοκλήρωση της Δ’ αξιολόγησης και την έξοδο από τα μνημόνια και στη συνέχεια να ασχοληθώ με το θέμα της συμφωνίας».
«Στις 21 Ιουνίου 2018 ανοίξαμε την πόρτα της εξόδου από τα μνημόνια. Ο στόχος τον οποίο βάλαμε, με τη βοήθεια του Θεού επετεύχθη», αναφέρει σε άλλο σημείο.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.