Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εθελοντική δράση καθαρισμού του Δημοτικού Πάρκου Πεδίου Άρεως στο Λόφο Παλλήνης με την ενεργό συμμετοχή του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.).

Ο εθελοντικός καθαρισμός πραγματοποιήθηκε από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Λόφος Παλλήνης» σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Γέρακα υπό την αιγίδα του Δήμου Παλλήνης και ο Σ.Π.Α.Π. συμμετείχε στο πλαίσιο σειράς δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Στόχος των δράσεων αυτών ήταν η προστασία και η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς δασικών, αστικών και περιαστικών περιοχών των Δήμων Μελών του Συνδέσμου, καθώς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη διατήρηση της ζωντάνιας του πρασίνου που μας περιβάλλει.

Με κεντρικό σύνθημα «Η φροντίδα του Περιβάλλοντος μας αφορά όλους!»,  μικροί και μεγάλοι φίλοι του Περιβάλλοντος, κάτοικοι της περιοχής, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος καθάρισαν το Δημοτικό Πάρκο Πεδίου Άρεως στο Λόφο Παλλήνης από χόρτα, ξερά κλαδιά και απορρίμματα. Ο Σ.Π.Α.Π. συμμετείχε με πολυπληθή ομάδα, η οποία αποτελούνταν από τον Πρόεδρο, εργαζομένους και εθελοντές του Συνδέσμου. Ήταν εξοπλισμένη με οχήματα και μηχανολογικό εξοπλισμό και συμμετείχε ενεργά στην αποψίλωση και τον καθαρισμό.

Παρόντες στη δράση ήταν ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης Κωνσταντίνος Σμέρος, ο Αντιπρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων Αρτέμιδας Πέτρος Πουλάκης, o Αντιδήμαρχος Πρασίνου του Δήμου Παλλήνης Βασίλειος Δημητριάδης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Εθελοντισμού του Δήμου Παλλήνης Δημήτριος Μπαξεβάνης, η Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Δήμου Παλλήνης Καλλιόπη Ζινέλη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπάτων Αρτέμιδας Παναγιώτης Μπάτρης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Παλλήνης Νικόλαος Παπανικολάου και ο Τοπικός Σύμβουλος Γέρακα Ευάγγελος Κομνηνάκης.  Στη δράση πρωτοστάτησαν τα μέλη του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Λόφος Παλλήνης», με επικεφαλής την Πρόεδρο Μαρία Λεβειδιώτη, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Γέρακα με την Πρόεδρο του Δήμητρα Δημητροπούλου, καθώς και ευαισθητοποιημένοι πολίτες και κάτοικοι της περιοχής.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος με την ευκαιρία της δράσης δήλωσε:

«Η σημερινή δράση είναι η τελευταία από μία σειρά δράσεων τις οποίες οργάνωσε ή συμμετείχε ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού, στο πλαίσιο μίας οργανωμένης προσπάθειας ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.  Παράλληλα βοηθήσαμε τους Δήμους Μέλη, στην προσπάθεια για την προστασία των περιαστικών περιοχών, των περιαστικών δασών και των αλσυλίων που βρίσκονται εντός του αστικού ιστού.

Βρισκόμαστε σε μία πολύ όμορφη περιοχή στο Λόφο της Παλλήνης, όπου θα επανέλθουμε όσο χρειαστεί, ώστε να καθαρίσουμε και να αναδείξουμε το υπέροχο αυτό αλλά εγκαταλελειμμένο σημείο πρασίνου, κατάλληλο για πληθώρα χρήσεων, που σήμερα το χρησιμοποιούν μόνο διάφοροι περιθωριακοί.

Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα, αλλά έχει πολλή δουλειά ακόμη. Πολλά ευχαριστώ για τον Δασάρχη και τα στελέχη του δασαρχείου Πεντέλης. Οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του ΣΠΑΠ, μαζί με τα ακούραστα μέλη του συλλόγου λόφου Παλλήνης, τους γονείς και κηδεμόνες του 1ου Γυμνασίου Γέρακα και αιρετούς και εργαζομένους από τον Δήμο Παλλήνης έδειξαν ότι όταν υπάρχει θέληση όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το περιβάλλον μας καλύτερο!

Όλοι δώσαμε ραντεβού για το φθινόπωρο για μία ακόμα δράση καθαρισμού του όμορφου αυτού χώρου!

Ήδη έχουμε ολοκληρώσει τη συνδρομή μας σε καθαρισμούς ξερών χόρτων και αποψιλώσεις στους μισούς περίπου Δήμους Μέλη του Σ.Π.Α.Π και θα συνεχίσουμε με το πρόγραμμα καθαρισμών και αποψιλώσεων που διενεργείται στους υπόλοιπους Δήμους Μέλη.

Επιπροσθέτως βρισκόμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα και εγρήγορση, όχι μόνο για την πρόληψη, αλλά και για την καταστολή δυσάρεστων φαινομένων κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου με στόχο τη διατήρηση, αλλά και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος των Δήμων του Πεντελικού και της Αττικής».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.