Από τις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου γνώριζε, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ότι από την πυρκαγιά υπάρχει μεγάλος αριθμός θυμάτων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων στα νοσοκομεία: «Ο πρώτος νεκρός στο Σισμανόγλειο έφθασε μεταξύ 10:30 – 11:00 το βράδυ. Μεταξύ 10:30 - 11:00 το βράδυ ειδοποιήθηκε το Νοσοκομείο για διακομιδή πολλών νεκρών από τις φωτιές. Ο κ. Πολάκης που συμμετείχε στο συντονιστικό τα μεσάνυχτα γνώριζε».
«Στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο το βράδυ της τραγικής Δευτέρας 23/7/2018 ο πρώτος νεκρός απανθρακωμένος αγνώστων στοιχείων διεκομίσθη πριν τις 11 το βράδυ. Τοποθετήθηκε σε μία μικρή αίθουσα των ΤΕΠ του Σισμανογλείου. Ήμασταν εκεί. Ταυτόχρονα την ίδια ώρα ειδοποιήθηκε το Νοσοκομείο και ετοίμασε έναν ειδικό χώρο που έχει, προκειμένου να υποδεχθεί πολλούς νεκρούς (πάνω από 10) από τις φωτιές στο Μάτι. Πράγματι το νοσοκομείο ετοίμασε τον ειδικό χώρο. Ως εκ τούτου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας που συμμετείχε στο συντονιστικό τα μεσάνυκτα της Δευτέρας γνώριζε την ύπαρξη νεκρών, καθ’ ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σισμανογλείου βρισκόταν στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου όπως και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και συνεχώς ενημέρωνε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Την άλλη ημέρα επισκεφτήκαμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου. Ο Υποδιοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας που ήταν εκεί παραδέχθηκε ότι είχαν ειδοποιηθεί για την μεταφορά πολλών νεκρών και ετοίμασαν ειδικό χώρο. Εκτίμησε μάλιστα ότι τελικά δεν προσήλθαν για αποφευχθεί ο πανικός», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ ρίχνει βέλη και εναντίον του κ. Καμμένου.
«Πριν το ΥΠΕΘΑ διαψεύσει την ΠΟΕΔΗΝ θα έπρεπε ο κ. Καμμένος να κάνει μία επίσκεψη στα Νοσοκομεία, να συνομιλήσει με τους εγκαυματίες για το κομφούζιο που επικράτησε εκείνο το μοιραίο βράδυ της Δευτέρας. Να ενημερωθεί για το πόσες ώρες έμειναν στη θάλασσα οι πυρόπληκτοι, οι εγκαυματίες, πως και εάν τηρήθηκε η σειρά περισυλλογής, να ενημερωθεί για την απουσία στρατιωτικών γιατρών στα σκάφη για να συντονίσουν την επιβίβαση και να προηγηθούν οι βαριά εγκαυματίες και τι ώρα έφθασε η φρεγάτα;».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.