Αρνήθηκε ότι είχε στήσει ενέδρα στο θύμα, ο 24χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 63χρονου κτηνοτρόφου στο Άνω Μέρος Αμαρίου στην Κρήτη και υποστήριξε ότι προηγήθηκε διαπληκτισμός.
Σύμφωνα με το cretalive.gr, kάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας, στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου ο 24χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 63χρονου κτηνοτρόφου στο Άνω Μέρος Αμαρίου, αλλά και ο 25χρονος αδελφός του, που σύμφωνα με την αστυνομία εμπλέκεται στην υπόθεση.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 24χρονος φέρεται να ομολόγησε ότι αυτός πυροβόλησε και σκότωσε τον κτηνοτρόφο.
Από την πλευρά του ο κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος αδελφός του, παραδόθηκε μεν υπό καθεστώς ασφυκτικής πίεσης ωστόσο αρνείται τη συμμετοχή του στο έγκλημα. «Όταν πήγα εγώ, είχε ήδη γίνει το κακό» φέρεται να δήλωσε.
Σε βάρος του 24χρονου ο Εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Αλβανού εργάτη και στον αδελφό του για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία, ενώ και οι δύο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 24χρονος υποστήριξε πως προηγήθηκε διαπληκτισμός και το θύμα τον απείλησε με καραμπίνα και έτσι έγινε το κακό. Αρνήθηκε δηλαδή ότι του είχε στήσει ενέδρα.
Όπως αναφέρει το cretapost, συντετριμένες οι κόρες του θύματος και οι στενοί συγγενείς αποχαιρέτησαν τον 63χρονο ενώ η ευρύτερη περιοχή είναι στην κυριολεξία «καζάνι που βράζει».
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό του Μανόλη Τζίτζικα δέχθηκε τουλάχιστον τρεις σφαίρες στο κεφάλι και στον θώρακα.
Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου παρουσία σύσσωμης της κοινότητας, ενώ ισχυρή είναι και η παρουσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης που επικρατεί.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.