Απέτρεψαν τζιχαντιστική επίθεση προγραμματισμένη για τις 4 Ιουλίου, ημέρα εθνικής γιορτής των ΗΠΑ, οι αμερικανικές Αρχές, με τη σύλληψη ενός άνδρα, προσκείμενου στα δίκτυα της Αλ-Κάιντα.
Ο Ντιμίτριους Ναθάνιελ Πιτς, ή Αμπντούρ Ραχίμ Ραφίκ, δήλωσε σε έναν πράκτορα του FBI, που είχε διεισδύσει στους κύκλους του, ότι είχε την πρόθεση να σκοτώσει στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους με ένα όχημα γεμάτο εκρηκτικά στο Οχάιο.
Ο ύποπτος, ο οποίος έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο, συνελήφθη και προφυλακίστηκε την Κυριακή. Την ημέρα αυτή συναντήθηκε με έναν μυστικό πράκτορα του FBI και του αποκάλυψε ότι σχεδίαζε να τοποθετήσει βόμβα κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας. Σκόπευε επίσης να βάλει στο στόχαστρο και άλλες περιοχές, στο Κλίβελαντ και τη Φιλαδέλφεια. Ο Πιτς κατηγορείται για παροχή υποστήριξης σε τρομοκρατική οργάνωση. Εάν κριθεί ένοχος κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών.
«Τι θα τους έπληττε στον πυρήνα τους; ...Να τους ανατινάξεις. Με μια βόμβα. Να τους ανατινάξεις στην παρέλαση της 4ης Ιουλίου» φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος.
«Πρόθεσή του ήταν να σκοτώσει στρατιώτες και τις οικογένειές τους», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ειδικός πράκτορας του FBI Στιβ Άντονι, σχολιάζοντας ότι ο Πιτς ήταν «πρόθυμος να κόψει χέρια και κεφάλια».
Ο Ντιμίτριους Πιτς είναι 48 ετών, γεννημένος στις ΗΠΑ και κατοικούσε στο προάστιο Μέιπλ Χάιτς του Κλίβελαντ, στο Οχάιο. Τους τελευταίους μήνες είχε μπει στο στόχαστρο της ομοσπονδιακής αστυνομίας που τον παρακολουθούσε αφού ανήρτησε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης μηνύματα υπέρ της Αλ Κάιντα και εξέφρασε την πρόθεση να προσφύγει στην ένοπλη βία.
«Τα μηνύματά του στο Facebook ήταν πραγματικά ανησυχητικά», υπογράμμισε ο Άντονι.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.