Αποτέλεσμα εικόνας για χρηστες ναρκωτικων αστυνομια
Ολοκληρώθηκε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, για την εξάρθρωση πολυεθνικού κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στην πλατεία Αμερικής και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, με τη συνδρομή συναδέλφων τους των ΟΠΚΕ και της Άμεσης Δράσης, συνέλαβαν συνολικά 28 άτομα, ενώ ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή ακόμη 11 ατόμων. Όλοι οι συλληφθέντες είναι αλλοδαποί, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για παραβάσεις του νόμου για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Να σημειώσουμε, ότι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούσαν εφόδους επί δύο ημέρες (15-16 Ιουλίου), προκειμένου να επιτύχουν την πλήρη αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης. Είχε προηγηθεί πολύμηνη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν στοιχεία από πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό που ελήφθη κατόπιν διατάξεων και βουλευμάτων που εκδόθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Καταγεγραμμένες πάνω από 800 αγοραπωλησίες
Στο πλαίσιο αυτό επετεύχθη η «χαρτογράφηση» της δράσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, στο κέντρο της Αθήνας και ταυτοποιήθηκαν, με τη χρήση τεχνικών και φυσικών μεθόδων, πάνω από 800 αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών. Όπως προέκυψε τα μέλη της οργάνωσης, κατανεμημένα σε δύο υποομάδες, δρούσαν τουλάχιστον από τις αρχές του χρόνου, προμηθεύοντας συστηματικά με ναρκωτικές ουσίες όλο το 24ωρο, περίπου 350 - 400 τοξικομανείς την ημέρα.
Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι διατηρούσαν διακριτούς ρόλους, καθώς κάποια από τα μέλη της οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα με το ρόλο του διακινητή, του «τσιλιαδόρου» ή του ταμία, ενώ κάποια άλλα αναλάμβαναν την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας κατασχέθηκαν 30 αυτοσχέδιες συσκευασίες ηρωίνης, 40 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό που ξεπερνά τα 500 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.