Τραγικό θάνατο βρήκαν δυο εντεκάχρονες ομογενείς από τη Ρωσία, οι οποίες έχασαν τη ζωή τους όταν το όχημα της 40χρονης μητέρας μιας εξ αυτών, ανατράπηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού.
Όπως αναφέρει το politis.com.cyστο αυτοκίνητο επέβαιναν δυο αγοράκια 14 και 15 χρόνων που γλίτωσαν με μικροτραυματισμούς, ενώ και η οδηγός δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί βαριά.
Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Λεμεσού, Φίλιππο Παπαηλία, η 40χρονη καθώς και τα τέσσερα παιδιά επέστρεφαν στην Κύπρο από εκπαιδευτική εκδρομή στο εξωτερικό, μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας και μετέβαιναν στην Πάφο, όταν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, «φαίνεται να έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της, με αποτέλεσμα να φύγει από την πορεία του, να κτυπήσει δεξιά στο προστατευτικό κιγκλίδωμα και εν συνεχεία να συρθεί κάπου 50 με 60 μέτρα, να αναποδογυριστεί και να ακινητοποιηθεί».
«Δυστυχώς, βρήκαν ακαριαίο το θάνατο δυο 11χρονα κορίτσια τα οποία προφανώς δεν έφεραν ζώνη ασφαλείας, ενώ το ένα εκτινάχθηκε και καταπλακώθηκε από το αυτοκίνητο», είπε και πρόσθεσε ότι «η οδηγός και τα άλλα δυο παιδιά έμειναν εγκλωβισμένα στο αυτοκίνητο, απεγκλωβίστηκαν και φαίνεται να μην είναι σοβαρή η κατάσταση τους».
Ο κ.Παπαηλία υπογράμμισε πως η οδηγός και ο 15χρονος που ήταν συνοδηγός, έφεραν ζώνες ασφαλείας, ενώ διερευνάται κατά πόσο έφερε ζώνη ασφαλείας ο 14χρονος που βρισκόταν στα πίσω καθίσματα μαζί με τις άτυχες 11χρονες.
«Η ζώνη σώζει ζωές» σημείωσε ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, ενώ κάλεσε και τους οδηγούς που αισθάνονται κουρασμένοι, να αποφεύγουν να οδηγούν, ιδιαίτερα νυχτερινές ώρες, όπου η οδήγηση φέρνει υπνηλία, «με όλες τις συνέπειες που βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους».
Δραματική έκκληση έκανε ο Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου, Σπύρος Σπύρου για τη χρήση ζώνης ασφαλείας: «Οι ζώνες σώζουν ζωές. Και το θέμα είναι, πόσοι από εμάς τηρούν επιτέλους αυτό το πράγμα; Πότε θα καταλάβουμε σε αυτόν τον τόπο ότι πρέπει να σοβαρευτούμε επιτέλους; Είναι μία κίνηση, ένα δευτερόλεπτο και είναι μηχανική κίνηση όταν είσαι συνηθισμένος και σώζεις τη ζωή σου».
Λόγω του δυστυχήματος και οι δύο λωρίδες του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Λεμεσού από το ύψος της Παρεκκλησιάς μέχρι την Μονή είχαν κλείσει για αρκετή ώρα.
 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.