Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ

 «Με λειψές αποζημιώσεις από χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου και όχι του ΕΛΓΑ, προσπαθεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να κατευνάσει τους πληγέντες ροδακινοπαραγωγούς που είναι δικαιολογημένα εξοργισμένοι με την Κυβέρνηση».

 
Σωρεία λαθών, παραλείψεις και τραγελαφικοί χειρισμοί του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης προς τους ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας και της Πέλλας που επλήγησαν από τις περσινές βροχοπτώσεις, αναγκάζουν τώρα τον κ. Αποστόλου να προβεί άρον-άρον στην καταβολή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) ύψους 8,5 εκ. ευρώ, σε μια ύστατη προσπάθεια  να κατευνάσει τις αντιδράσεις από τις φετινές καταστροφές.

Η απροθυμία του ΕΛΓΑ να ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία αποζημιώσεων παρά τη δικαίωση των πληγέντων ροδακινοπαραγωγών από τα σχετικά πορίσματα τόσο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ όσο και της Ομάδας Εργασίας που συγκρότησε πέρσι ο ίδιος ο Υπουργός (υπ’ αριθμ. 7487/83097/01-08-2017) οδήγησε στα εξής αρνητικά αποτελέσματα: να επιβαρύνεται ο λογαριασμός των διαθεσίμων έκτακτης ανάγκης των Ελλήνων φορολογουμένων (de minimis) αντί του πλήρως ανταποδοτικού λογαριασμού του ασφαλιστικού οργανισμού, που χρυσοπληρώνουν άλλωστε οι αγρότες με τις εισφορές τους.

Ο κ. Αποστόλου, εγκλωβισμένος από τους ατυχείς χειρισμούς του, αντιμέτωπος με την οργή των πληγέντων παραγωγών, που βρίσκονται και φέτος στο ίδιο έργο θεατές, προσπαθεί κατόπιν εορτής να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα δίνοντας αποζημιώσεις που αφενός δεν ανταποκρίνονται στο μέγεθος της καταστροφής και  αφετέρου χρεώνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Την ίδια ώρα, ο κίνδυνος επιβολής δημοσιονομικών διορθώσεων είναι εμφανής αφού ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει καταθέσει τον προβλεπόμενο φάκελο και δεν έχει λάβει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό 1408/2013.

Δυστυχώς, για τους ίδιους αλλά ευτυχώς για τη χώρα, ο πολιτικός τους κατήφορος δεν πρόκειται να ανακοπεί με τέτοιου είδους χειρισμούς. Η πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος πλησιάζει».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.