Για συγκεκριμένες ευθύνες που έχουν και ονοματεπώνυμο αναφορικά με την τραγωδία από τιςφονικές πυρκαγιές στην Αττική, μίλησε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», κάνοντας λόγο για αμείλικτα ερωτήματα που αναδύονται μέσα από τις στάχτες.
Όπως τονίζει ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, «η αποτροπή μιας φυσικής καταστροφής προϋποθέτει σχέδιο, πρόληψη, συντονισμό. Και απ' ό,τι φαίνεται, μέχρι στιγμής, τίποτε από αυτά δεν υπήρξε. Πιο σοκαριστικό είναι το ότι ακόμα και σήμερα κανείς δεν μπορεί να μας ενημερώσει υπεύθυνα για το πόσοι και ποιοι αγνοούνται. Κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: Κράτος που τον τελευταίο χρόνο θρηνεί εκατόμβες θυμάτων από πλημμύρες το χειμώνα και από πυρκαγιές το καλοκαίρι, μόνο οργανωμένο δεν είναι. Είναι σαφές ότι ευθύνες υπάρχουν και έχουν και ονοματεπώνυμο» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Βαρβιτσιώτης τονίζει πως από την πρώτη στιγμή έχει επισημάνει ότι η συμφωνία αυτή παράγει έννομα αποτελέσματα σε διεθνές επίπεδο από την ανακοίνωσή της κιόλας. «Αν η κυβέρνηση επιμένει να ισχυρίζεται ότι υπήρχαν χώρες που αναγνώριζαν το συγκεκριμένο κράτος με σκέτο το όνομα "Μακεδονία", εγώ σας υπενθυμίζω ότι αυτό από μόνο του δεν ήταν αρκετό, προκειμένου τα Σκόπια να επιτύχουν τη διαχρονική επιδίωξη τους και να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ. Αυτή τη δυνατότητα να το κάνουν, επιτέλους, πράξη τους το δίνουν, σήμερα, δύο άνθρωποι: ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο. Όπως, επίσης, δίνουν τη δυνατότητα στους κατοίκους του να αναγορεύονται Μακεδόνες και στα προϊόντα που παράγουν να τα εμπορεύονται ως μακεδονικά. Και αν κάποιοι διατρανώνουν συνεχώς ότι δεν θα κυρώσουν τη συμφωνία στη Βουλή, καλό θα είναι να γνωρίζουν ότι, τόσο το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να σταματήσουν τις ενέργειες που έχουν ήδη δρομολογήσει, επειδή θα φοβηθούν που τον Γενάρη οι ΑΝΕΛ θα αλλάξουν τη στάση τους πάνω στο θέμα αυτό» λέει χαρακτηριστικά.
Τέλος, σχετικά με την κατάσταση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με τους πρόσφυγες, ο κ. Βαρβιτσιώτης κατηγορεί την κυβέρνηση πως έχει αποτύχει δραματικά παρότι, όπως λέει, σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει λάβει την υψηλότερη χρηματοδότηση που έχει λάβει ποτέ χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας το πλεονέκτημα της θεσμικής κατοχύρωσης και από δύο συμφωνίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Η ομολογία ανικανότητας της αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έχει αλλάξει τρεις υπουργούς, ενώ έχουν παραιτηθεί με έντονες μομφές και οι τρεις της γενικοί γραμματείς» τονίζει χαρακτηριστικά.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.