Μήνυμα ότι το συγκεκριμένο καλοκαίρι θα είναι το τελευταίο των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ενώ έστειλε και μήνυμα εκλογικής ετοιμότητας στα στελέχη του κόμματος. Από εκεί και πέρα, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή Συνεδρίου τον Δεκέμβριο του 2018, στις 14 και 15 του μήνα, με πρόεδρο του Συνεδρίου τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι  οι δύο πτυχές της πραγματικότητας είναι «το αδιέξοδο που οδηγεί τη χώρα η ανεπάρκεια της κυβέρνησης και η δημαγωγία που επιστρατεύει για να το αποκρύψει». «Η δημαγωγία θα ενταθεί καθ’ οδόν προς τις εκλογές», προειδοποίησε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε λόγο για «το τελευταίο καλοκαίρι του διδύμου Τσίπρα-Καμμένου στην εξουσία». «Όλοι το βλέπουν, όλοι το αναγνωρίζουν, έχουμε μπει για τα καλά σε εκλογικό κύκλο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Θερινή ραστώνη για εμάς δεν υπάρχει», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και έστειλε μήνυμα ετοιμότητας προς τα στελέχη της ΝΔ. «Μετατρέπουμε τον θλιβερό επίλογο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε έναν αισιόδοξο πρόλογο της Ελλάδας που σχεδιάζουμε και οραματιζόμαστε», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Στο διάστημα που απομένει πρέπει να αποκαλύψουμε το παραμύθι του τέλους των Μνημονίων και να φανεί ο τρόπος που η κυβέρνηση ναρκοθετεί το αύριο της χώρας με ψηφισμένα μέτρα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και κατηγορησε την κυβέρνηση ότι δεν θα διστάσει να παίξει με τη λαϊκή βούληση. «Μπορεί να κάνει εκλογές ανά πάσα στιγμή. Εμείς είμαστε έτοιμοι.
Όποτε και αν γίνουν εκλογές, θα τις κερδίσουμε χτίζοντας μια νέα μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία για να πάμε επιτέλους την Ελλάδα μπροστά», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Έκανε, δε, την πρόταση στον πρωθυπουργό «να προκηρύξει τις εθνικές εκλογές πριν τη ΔΕΘ, έτσι θα βρει και ένα καλό άλλοθι να γλιτώσει την επίσκεψή του στη Βόρεια Ελλάδα».
«Ο δρόμος προς τις κάλπες δεν προβλέπεται ομαλός. Επισημαίνω ότι βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογικό περιβάλλον», προειδοποίησε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πολιτεύονται με όρους πρωτοφανούς και επικίνδυνου λαϊκισμού». «Χωρίς στρατηγικό σχέδιο για τη χώρα, ψηφίζουν μέτρα που καθηλώνουν την Ελλάδα στη μιζέρια και βλέποντας τις αντιδράσεις, καταφεύγουν σε υποσχέσεις για έναν λόγο: να εξασφαλιστεί λίγος χρόνος στην εξουσία», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια αλυσίδα κυβερνητικών ενεργειών που αποδεικνύουν ανικανότητα και αμοραλισμό, με χαρακτηριστικό παράεδιγμα το άδειασμα του ΥΠΕΣ για να αλλάξει και πάλι ο χρόνος των αυτοδιοικητικών εκλογών. «Η κυβέρνηση παίζει παιχνίδια εξουσίας και εκλογών, ενώ οι πολίτες πληρώνουν φόρους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Οι πολίτες εξοργίζονται όταν βλέπουν φιέστες ενός κυνικού, αναξιόπιστου και τραγικά αποκομμένου από την κοινωνία πρωθυπουργού. Ας κάνει όσες φιέστες θέλει ο κ. Τσίπρας, οι πολίτες δεν τον ακούνε, δεν τον πιστεύουν και δεν θα του δώσουν άλλη ευκαιρία. Τα ψέματα πια τελείωσαν», τόνισε, ακόμα, σχολιάζοντας τις πληροφορίες για εορταστικές εκδηλώσεις για το τέλος του Μνημονίου.
Όσο για το Σκοπιανό, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε εκ νέου τα αρνητικά τετελεσμένα της συμφωνίας των Πρεσπώ. Σήμερα, κάθε μέρα, οι Σκοπιανοί επικαλούνται ήδη τη μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα που τους παραδόθηκαν. Έχουν, όμως, και το νατοϊκοί διαβατήριο που έσπευσαν να τους δώσουν ο κκ. Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς στερώντας από τη χώρα το πιο σημαντικό διαπραγματευτικό όπλο που είχε. Μια εθνική γραμμή 27 χρόνων που βρήκε το επιστέγασμά της με τον Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι, εγκαταλείφθηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.
Για το εσωτερικό μέτωπο, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι ο δρόμος του τέταρτου Μνημονίου και της αυστηρής επιτήρησης έχει χαραχθεί. «Η κυβέρνηση ψηφισε μόνη της και μάλιστα δύο φορές τη μείωση συντάξεων και αφορολόγητου και τη μείωση του ΕΚΑΣ», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν εις ολόκληρον στην καλπη, όσο και αν τώρα προσπαθούν να υπεκφύγουν».
«Οι φοιτητές αναζητούν κανονικότητα σε σχολές που έχουν παραδοθεί σε συλλογικότητες», είπε για τα θέματα Παιδείας. «Η κυβέρνηση φοβάται την κρίση αυτών των Ελλήνων, τρέμει την εμπειρία τους από κράτη που είναι πιο προηγμένα και δεν αντέχει τις συγκρίσεις που θα κάνουν με το δικό τους καταστροφικό έργο», είπε, για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. «Το δικαίωμα ψήφου θα δοθεί από τις πρώτες εβδομάδες της κυβέρνησης ΝΔ και δεσμεύομαι προσωπικά», προσέθεσε και τους κάλεσε να έρθουν να ψηφίσουν μια τελευταία φορά στην Ελλάδα, «να δώσουν με την ψήφο τους δύναμη στην αληθινή ελπιδα».
Το πρόγραμμα της ΝΔ
Ο πρόεδρος της ΝΔ, ακόμα, κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ να επισημαίνουν στις επαφές τους τις προγραμματικές προτάσεις της ΝΔ, οι οποίες ήδη έχουν ανακοινωθεί. «Λιγότεροι φόροι και χαμηλότερες εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και νέες δουλειές, ασφάλεια για όλους», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ κωδικοποιώντας σε 15 λέξεις το όραμα της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μείωση του ΕΝΦΙΑ, μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις, μείωση της φορολογίας στα μερίσματα, 9% φορολογικό συντελεστή για εισοδήματα ως 10.000 ευρώ και βέβαια επιστροφή του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%. Μίλησε, δε, και για ενιαίο τουριστικό πακέτο, με σκοπό να κατέβει ο ΦΠΑ στο 11%, ώστε η χώρα να μην έχει ανταγωνιστικό μειονέκτημα σε σχέση με τις άλλες χώρες. Είπε, ακόμα, ότι η ΝΔ θα παρουσιάσει την πρότασή της για τα κόκκινα δάνεια στη ΔΕΘ, η οποία θα δίνει πραγματική δεύτερη ευκαιρία. Αναφέρθηκε, ακόμα, και στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, αλλά και στη δέσμευσή του για να βρει κάθε παιδί θέση σε παιδικούς σταθμούς.
«Αυτές οι θέσεις εξειδικεύονται και θα πάρουν μορφή κυβερνητικού προγράμματος, το δικό μας ρεαλιστικό σχέδιο για μια φωτεινή Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Σε αυτό το σημείο, δε, επιτέθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα για τις κατηγορίες περί «Ακροδεξιών», με αφορμή το Σκοπιανό. «Πόσο παράλογο είναι να χαρακτηρίζονται ως ακροδεξιοί οι 8 στους 10 Έλληνες που έχουν ευαισθησία για το ζήτημα των Σκοπίων; Αρκετά με αυτή την καραμέλα, προσβάλλετε τους Έλληνες πολίτες και τις δικαιολογημένες ευαισθησίες τους, σταματήστε κ. Τσίπρα και αναλογιστείτε τη μεγάλη ζημιά που έχετε κάνει στη χώρα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ
Τόνισε, ακόμα, ότι η ΝΔ θα μιλήσει για το κράτος και την ασφάλεια των πολιτών.
Στρατηγική ήττα οι τριπλές κάλπες
«Η ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει αλυσίδα υποχωρήσεων που με τη σειρά της φέρνει νέους παραπλανητικούς ελιγμούς», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, μετέπειτα, σχολιάζοντας τα εκλογικά σενάρια και εκτίμησε ότι εκλογές μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή, όποτε ο κ. Τσίπρας κρίνει ότι είναι κάπως ευνοϊκότερες οι συνθήκες για το προσωπικό του συμφέρον. Μίλησε, δε, για «παγίδες και δηλητήριο στον δρόμο προς τις κάλπες». «Πρόκειται ξεκάθαρα για μια στρατηγική ήττας, ελπίζουν μήπως οι ψηφοφόροι μπερδευτούν και μοιραστεί η οργή. Μάταιος κόπος, θα υποστούν συντριβή σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης για το σενάριο των τριπλών εκλογών. «Θα υπάρξει τοξικότητα, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να διχάζει με ψεύτικα διλήμματα», προειδοποίησε ακόμα και τόνισε ότι «ο καθεστωτισμός της κυβέρνησης θα φτάσει στα άκρα».
«Εμείς θα εξακολουθούμε να μιλάμε για το μέλλον, όταν κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στο παρελθόν. Δεν πρόκειται να βουλιάξουμε στη λάσπη τους. Αν όμως συνεχίσουν τον δρόμο της συκοφαντίας, τους προειδοποιώ ότι θα βγουν ζημιωμένοι. Δεν θα είμαστε επισπεύδοντες, αλλά θα απαντάμε με σοβαρότητα και με στοιχεία για κάθε επίθεση που δεχόμαστε», υπογράμμισε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε ότι «αυτοί που επικαλέστηκαν ηθικά πλεονεκτήματα, βρέθηκαν απολογούμενοι».
Συνέδριο τον Δεκέμβριο
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε και τη διενέργεια συνεδρίου της ΝΔ στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, το οποίο χαρακτήρισε «συνέδριο νίκης και ελπιδας». Ανακοίνωσε, δε, ότι την προεδρία του συνεδρίου θα αναλάβει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. «Το κόμμα μας γίνεται η μεγάλη προοδευτική κοίτη, όπου ενώνονται όλα τα μεγάλα προοδευτικά ρεύματα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και ανακοίνωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα συνεχίσει τον κύκλο των περιοδειών του σε «Κρήτη, Κω και Κάλυμνο, Γρεβενά και Κεφαλονιά.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.