«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να πάρει και την Ελλάδα στην πτώση του», υπογραμμίζει μιλώντας στην Real News ο συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος. 
«Η κυβέρνηση κατασκευάζει διαρκώς σενάρια που κανένας, πλέον, δεν πιστεύει. Ήρθαν στην εξουσία ως αντιμνημονιακοί «ανανεωτές» της πολιτικής ζωής και κατέληξαν να υπογράψουν δύο νέα μνημόνια, ακολουθώντας, μάλιστα, τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος.  Χρησιμοποιούν τις πιο χυδαίες μεθοδεύσεις παρακρατικού χαρακτήρα ενάντια στους πολιτικούς τους αντιπάλους γιατί έχουν ήδη ηττηθεί ιδεολογικά, πολιτικά, αξιακά από την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία του μέτρου και της λογικής. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε κηρύγματα μίσους και διχασμού, συκοφαντώντας  τον Πρόεδρό της ΝΔ και πολλά στελέχη της αντιπολίτευσης. Σπιλώνουν ανθρώπους, πιέζουν, παρεμβαίνουν σε ανεξάρτητους θεσμούς όπως η Δικαιοσύνη, δεν έχουν κανένα δισταγμό προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία. Χρειάζεται δημοκρατική επαγρύπνηση, ενότητα, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα. Γιατί, αποχωρώντας από την εξουσία, είναι ικανοί για οποιονδήποτε τυχοδιωκτισμό στην πορεία προς τις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, αλλα δεν θα επιτρέψουμε να πάρει και την Ελλάδα στην πτώση του», τονίζει πιο συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τα περί «σχεδίου αποστασίας» που καταγγέλλει η κυβέρνηση.
Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρει ότι «Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό από την λαϊκή κατακραυγή για τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, για  την υπερφορολόγηση, και ανασφάλεια παντού, για την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους». Προσθέτει, δε, ότι «σε όλα αυτά προστέθηκε  εσχάτως και μια πολύ κακή συμφωνία με τα Σκόπια που προκαλεί την πατριωτική ευαισθησία των Ελλήνων». «Είναι φυσικό, λοιπόν, οι βουλευτές της συμπολίτευσης να εισπράττουν τη λαϊκή πίεση. Μόλις δύο από αυτούς, πάντως, επέλεξαν τον αξιοπρεπή δρόμο της ανεξαρτητοποίησης. Επισημαίνω δε ότι αυτή η συμφωνία είναι εξαιρετικά δύσκολο να ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων γιατί δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν 151 πρόθυμοι Βουλευτές να στηρίξουν ένα τόσο μεγάλο εθνικό λάθος», τονίζει ακόμα με νόημα. 
«Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να κρατηθεί όπως-όπως στην εξουσία μέχρι τις ευρωεκλογές του Μαΐου ώστε να κάνει όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις τότε ταυτόχρονα. Με αυτό τον τρόπο ελπίζουν η λαϊκή καταδίκη θα «μοιραστεί» στις δύο κάλπες, ενώ έτσι θα μπορούσαν να αποφύγουν και τις αλλεπάλληλες εκλογικές ήττες, που η μια θα είναι βαρύτερη από την προηγούμενη. Ωστόσο, η Κυβέρνηση έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και, καθώς είναι επιρρεπής στον τυχοδιωκτισμό, εκλογές μπορούν να γίνουν ανά πάσα ώρα από τις αρχές Σεπτεμβρίου και μετά. Η ΝΔ είναι απολύτως έτοιμη γι’ αυτή την αναμέτρηση», αναφέρει τέλος ο κ. Θεοδωρικάκος, ως προς τα εκλογικά σενάρια.