Έκτακτο: Μεγάλος σεισμός σε Τρίκαλα και Λάρισα
Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ έγινε στις 10:12 το πρωί της Παρασκευής και έγινε αισθητός σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα.
Ο σεισμός είχε μέγεθος 5,1 Ρίχτερ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το επίκεντρό του εντοπίζετα βόρεια της Καρδίτσας και νότια των Τρικάλων. 
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ,ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας τόνισε πως «το επίκεντρο του σεισμού είναι νότια της Δρακότρυπας, στα σύνορα Τρικάλων – Καρδίτσας».
«Πρόκειται για μια ορεινή περιοχή που δεν καταγράφει σεισμούς» πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.
Ο πρόεδρο του ΟΑΣΘ σημείωσε ακόμη πως η δόνηση έγινε αισθητή από την Κέρκυρα μέχρι τη Λαμία και από την Κεφαλονιά μέχρι την Κατερίνη.
O ίδιος ανέφερε ότι ενδεχομένως να έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού Καρδίτσας και των γύρω περιοχών.
5,1 Ρίχτερ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό
Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 80 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,1 χλμ., εστιακό βάθος 80 χλμ. και το επίκεντρό του ήταν 30 χλμ. νοτιοδυτικά των Τρικάλων και 14 χλμ. νοτιοδυτικά του χωριού Μουζάκι Καρδίτσας
4,9 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός έχει μέγεθος μόλις 4,9 Ρίχτερ, εστιακό βάθος μόλις 1,8 χλμ. και το επίκεντρό του εντοπίζεται Νοτιοδυτικά των Τρικάλων. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.