Το μοναδικής ομορφιάς ακρωτήρι της Πελοποννήσου με τις πιο χλιδάτες βίλες στην Ελλάδα [εικόνες]

Βίλες χλιδής μοναδικής, ιστιοπλοϊκά και πολυτελή γιοτ στους απόκρημνους κόλπους. Ναι, το σκηνικό παραπέμπει σε Κυανή Ακτή, ωστόσο πρόκειται για εικόνα από μια γωνιά της Πελοποννήσου. 
Και όχι δεν είναι το Πόρτο Χέλι. Είναι ένα ακρωτήρι κοντά στο Πόρτο Χέλι, μοναδικής ομορφιάς και εξίσου μοναδικής χλιδής, λόγω των κατοικιών που έχουν ανεγερθεί εκεί και των γιοτ που ρίχνουν άγκυρα στους κόλπους του. 
Ο λόγος για τον περίφημο Αγιο Αιμιλιανό, γνωστό και ως η χερσόνησος με τα ακριβότερα σπίτια στην Ελλάδα. 
Ο οικισμός έχει χτιστεί μέσα σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τόπο όπου το πράσινο συναντά το γαλάζιο, καθώς τα δέντρα φθάνουν μέχρι τα κρυστάλλινα νερά. Στις ακτές κρύβονται δεκάδες μικρές μικρές παραλίες που προσφέρουν ησυχία, ιδιωτικότητα και θέα στις Σπέτσες! 
Λόγω αυτής της φυσικής ομορφιάς ο Αγιος Αιμιλιανός και της εγγύτητάς του στην Αθήνα, έχει γίνει αγαπημένο καταφύγιο πλούσιων και διασήμων. Εφοπλιστές, βιομήχανοι αλλά και ηθοποιοί και τραγουδιστές, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό έχουν χτίσει στον Αγιο Αιμιλιανό το καταφύγιό τους. 
Όσο για το όνομά του... Το οφείλει στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται στην περιοχή και αποτελεί επιλογή πολλών για την τέλεση των μυστηρίων του γάμου και της βάπτισης. 


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.