Εκατοντάδες Λαμπαδηδρόμοι ξεχύθηκαν στους δρόμους του Ιλίου με την «Φλόγα της Αγάπης», μεταδίδοντας το πανανθρώπινο μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, κατά τη διάρκεια της 16ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), στην οποία συμμετείχε για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Ιλίου, μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας.
Η Φλόγα παραδόθηκε στον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο από την Ειδική Γραμματέα της Π.Ο.Σ.Ε.Α. Αθηνά Εξάρχου, για να ανάψει, στη συνέχεια, το βωμό της Αγάπης, κηρύσσοντας την έναρξη της λαμπαδηδρομίας.
Ο Δήμαρχος Ιλίου κατά τον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε:
«Η “Φλόγα της αγάπης” βρίσκεται και φέτος στο Ίλιον, φωτίζοντας το μεγαλείο της ψυχής των εθελοντών αιμοδοτών, του οποίους θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, γιατί χάρη στη δική τους συμμετοχή στις Εθελοντικές Αιμοδοσίες που διοργανώνουμε, η ισχυρή Τράπεζα Αίματος του Δήμου μας μπορεί και στηρίζει χιλιάδες συνανθρώπους μας, τη στιγμή που έχουν περισσότερο ανάγκη. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!»
Αξίζει να σημειωθεί ότι,  η πρώτη Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Ιλίου πραγματοποιήθηκε το 1987 και έως σήμερα υλοποιείται πλήθος δράσεων ευαισθητοποίησης των πολιτών, με στόχο τη διάδοση της τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιλίου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών ΑΕΚ Στέλιος Σεραφείδης, εκπρόσωποι και μέλη Εθνικοτοπικών, Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων, Φορέων και Εθελοντικών Οργανώσεων, το Κέντρο Γυναικών Ιλίου, μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Ιλίου, καθώς επίσης, μαθητές από σχολεία της πόλης.  

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.