Αποτέλεσμα εικόνας για οικονομου φωτηλασ

Ανερυθρίαστα εξακολουθεί να προσβάλει την λογική και την μνήμη των συμπολιτών μας και να λοιδορεί την πανθομολογούμενη τραγική εμπειρία όλων των ασθενών όποτε και όπου αυτοί αναγκάστηκαν να αναζητήσουν υγειονομική περίθαλψη τα τελευταία χρόνια. Καμία συναίσθηση της πραγματικότητας, καμία διάθεση αυτοκριτικής, καμία μεταμέλεια.
Αναμασά ο Κος Τσίπρας υποσχέσεις, προγράμματα και αντιπολιτευτικές - σκανδαλολογικές κορώνες ωσάν να μην μεσολάβησαν τρεισήμισι χρόνια ανερμάτιστης δικής του Διοίκησης.
Θα τον θέσουμε για άλλη μια φορά προ των προφανών ευθυνών των δικών του και του επιτελείου του στο ΥΥ για την πορεία προς τον Τρίτο Κόσμο που διαγράφει το ΕΣΥ επί των ημερών του. Θα σταχυολογήσουμε ελάχιστα από όσα  απέφυγε εσκεμμένα να αναφέρει στην Θεσσαλονίκη ή εκείνα που, ατέχνως, προσπάθησε να διαστρεβλώσει:
  • Παταγώδης αποτυχία της «μεταρρύθμισης» στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Οι φαραωνικές στην σύλληψη και ήδη αποτυχημένες στην εφήμερη πορεία τους ΤΟΜΥ υπολείπονται τραγικά σε αριθμό (ούτε 100 τον 9ο/2018, ενώ έπρεπε να είναι 239 για το… 30% του πληθυσμού τον 12ο/2017!). Αδυνατούν να λειτουργήσουν πρωτίστως λόγω ανυπαρξίας οικογενειακών ιατρών (ούτε 500 δεν ανευρέθηκαν σε σύνολο 1200 που αρχικά ζήτησε το υπουργείο σε απέλπιδες, συνεχείς προκηρύξεις), ενώ υστερούν καταλυτικά και σε κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή.                                     Αποτέλεσμα είναι η αποψίλωση των Κέντρων Υγείας των οποίων οι ελάχιστοι ιατροί «κλωνοποιούνται» ώστε να στελεχώσουν τις ΤΟΜΥ, να χρησθούν οικογενειακοί ιατροί και να λειτουργούν εμβαλωματικά στις εφημερίες των γενικών νοσοκομείων της περιφέρειας.
Επίσης, την 1η Αυγούστου δεν ανανεώθηκαν οι περίπου 2.000 συμβάσεις γενικών ιατρών, παθολόγων και παιδιάτρων με τον ΕΟΠΥΥ που διενεργούσαν περίπου 5 εκ. επισκέψεις σε ασφαλισμένους ετησίως και αντικαταστάθηκαν  με μόλις 465(!) νέες συμβάσεις ΕΟΠΥΥ. Επομένως, το σύνολο των οικογενειακών ιατρών είναι κάτι λιγότερο από 1.000– ένας ιατρός δηλαδή ανά … 11 χιλιάδες πολίτες!
  • Τα νοσοκομεία σε όλη την χώρα και ιδίως στα αστικά κέντρα βουλιάζουν στις ημέρες εφημερίας. Πολύωρη εξαντλητική αναμονή για τους πάσχοντες στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών οι οποίοι στοιβάζονται στην συνέχεια σε ράντζα στις καταρρέουσες κλινικές. Λίγοι ιατροί και ακόμη λιγότερο νοσηλευτικό προσωπικό αγωνίζονται με αυταπάρνηση να κρατήσουν τα νοσοκομεία ανοικτά και να προσφέρουν στους ασθενείς μιαν αξιοπρεπή περίθαλψη.                                                   Αυτή είναι η καθαρή αλήθεια και όχι οι δήθεν προσλήψεις του Κου Τσίπρα που όχι μόνο προχωρούν με τραγική βραδύτητα, αλλά δεν επαρκούν να καλύψουν καν τις αποχωρήσεις, μετατάξεις, παραιτήσεις κτλ. Οι δε προσλήψεις σε ορισμένους φορείς γίνονται εκτός ουσιαστικού ελέγχου του ΑΣΕΠ (όπως στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΣ») είτε αφορούν σε επικουρικό προσωπικό στο οποίο η κυβέρνηση «κλείνει το μάτι» για μονιμοποίηση.
  • Να πάψει δε ο πρωθυπουργός να επαίρεται για την βελτίωση του ισοζυγίου προσλήψεων – αποχωρήσεων μονίμου προσωπικού του Υπουργείου Υγείας, αφού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όχι μόνο δεν το πέτυχε σε τρεισήμισι χρόνια διακυβέρνησης, αλλά εξακολουθεί να υπολείπεται από το αντίστοιχο μόνιμο προσωπικό του έτους  2014 (31/12/2014: 79.533, 31/12/2017: 78.688). Είναι φανερό ότι οι χιλιάδες προσλήψεις Τσίπρα – Πολάκη είναι εκτός ΑΣΕΠ (από το παράθυρο) και φυσικά δεν έχουν ενσωματωθεί στο οργανόγραμμα του Υπουργείου Υγείας!
  • Δεν θα παραλείψουμε να αναφέρουμε την κυβερνητική ανεπάρκεια στο άνοιγμα των κλειστών κλινών ΜΕΘ και της πρόσληψης του απαραίτητου για την λειτουργία τους προσωπικού, που εκθέτει  καθημερινά σε κίνδυνο δεκάδες ζωές βαρέως πασχόντων συμπολιτών μας.
  • Θα αναφερθούμε τέλος στην ατελείωτη αναμονή και ταλαιπωρία  στις οποίες υποβάλλονται οι ογκολογικοί ασθενείς περιμένοντας  να προμηθευτούν τα απαραίτητα για τη θεραπεία φάρμακά τους.
  • Σκανδαλολογία – Διαφθορά στην υγεία
Η επαναφορά της σκανδαλολογίας είναι η μόνη διέξοδος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αφού δεν έχουν να επιδείξουν ουσιαστική αναβάθμιση στο χώρο της υγείας. Για τη Novartis και το ΚΕΕΛΠΝΟ ειδικά αποδεικνύεται από τις μέχρι τώρα δήθεν «αποκαλύψεις» στη Βουλή πως πρόκειται για μία οργανωμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης και προπαγάνδας. Για το ΚΕΕΛΠΝΟ γίνεται συστηματική προσπάθεια απόκρυψης των σκανδάλων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από το 2015 έως σήμερα (αναθέσεις εκατομμυρίων σε εταιρείες φύλαξης κλπ).
  • Ενίσχυση προϋπολογισμού για υγεία
Ο Πρωθυπουργός δεν μπήκε καν στον κόπο να διευκρινίσει από πού θα προκύψουν τα χρήματα ώστε να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός για την υγεία. Οι σχετικές δηλώσεις επομένως εκλαμβάνονται ως επαναλαμβανόμενη παροχολογία χωρίς αντίκρισμα.
  • Οικονομικές παροχές σε ασθενείς
Ο Πρωθυπουργός δε μίλησε αναλυτικά για τις παροχές σε ασθενείς. Όμως, πρόσφατα ο Υπουργός Υγείας είχε πει για συγκεκριμένες παροχές.
Ο Υπουργός έφτασε στο σημείο να αντιγράψει και μέρος του προγράμματος της ΝΔ όπως την οδοντιατρική κάλυψη από τον ΕΟΠΠΥ.
Είναι δε πρόκληση να μιλάει για την κατάργηση του 1 ευρώ ανά συνταγή και μειώσεις στα φάρμακα με εισοδηματικά κριτήρια την στιγμή που οι ασφαλισμένοι, εκτός των μειωμένων συντάξεων που ήδη βγαίνουν λόγω του νόμου τερατουργήματος του κ. Κατρούγκαλου, πληρώνουν αυξημένη συμμετοχή στα φάρμακά τους λόγω επίσης συνειδητής απόφασης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από το 3ο και αχρείαστο μνημόνιο που έφεραν. (Αύξηση στην καταβολή συμμετοχών κατά 270 εκ. ευρώ την τελευταία 4ετία, 30% αύξηση της συμμετοχής των ασφαλιζομένων!!).
  • Δωρεές
Είναι άξιοι συγχαρητηρίων και θερμών ευχαριστιών οι φορείς και τα ιδρύματα που κάνουν δωρεές προς το ελληνικό κράτος και ιδίως όταν πρόκειται για δωρεές που υπηρετούν την Υγεία του ελληνικού λαού. Δεν μπορούν όμως να υποκαταστήσουν την ελλειπή μέριμνα της Πολιτείας για την αποκατάσταση και διατήρηση της υγείας των πολιτών, ούτε πρέπει να γίνονται αντικείμενο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης από την πλευρά των κυβερνώντων. Απαράδεκτη είναι επομένως η προσπάθεια οικειοποίησης του φιλανθρωπικού έργου ιδιωτών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με αποκορύφωμα την προβολή της ενσωμάτωσης του «Ερρίκος Ντυνάν» ως δική της επιτυχία, ενώ αυτή αποτελεί πρωτοβουλία και προσφορά του Ωνασείου Ιδρύματος! Θα υπογραμμίσουμε επίσης την προς την αντίθετη κατεύθυνση αχαρακτήριστη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και το 2014 να δαιμονοποιήσει και να ακυρώσει οποιαδήποτε πρωτοβουλία και δωρεά προερχόταν από τον ιδιωτικό τομέα.
Οι στρεβλώσεις και οι εγκληματικοί πειραματισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο χώρο της Υγείας θα καταργηθούν άμεσα από την μελλοντική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Με υπευθυνότητα, γνώση και ξεκάθαρο πρόγραμμα η Νέα Δημοκρατία προχωράει τάχιστα και αποφασιστικά στην ανάδειξη της Φροντίδας Υγείας και της Πρόληψης σε κεντρικούς πυλώνες της πολιτικής της, προς όφελος όλων των πολιτών της πατρίδας μας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.