6 νυν και πρώην υπουργούς βάζει στο πολιτικό κάδρο η ΝΔ με σαφήνεια, με δεδομένες και τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών σχετικά με την υπόθεση της άσκησης ποινικής δίωξης στον πρώην διευθύνονται σύμβουλο της ΔΕΠΑ Θεόδωρο Κιτσάκο αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης των οφειλών της εταιρείας ELFE, συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, προς την επιχείρηση. 
Για τη ΝΔ είναι σαφές ότι η εν λόγω υπόθεση εντάσσεται στη χορεία των κυβερνητικών σκανδάλων, τα οποία η ΝΔ επιδιώκει να αναδείξει, με άλλα χαρακτηριστικά παραδείγματα τη διαχείριση των κονδυλίων για το μεταναστευτικό, την υπόθεση του Θριασίου Πεδίου, τη σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου, αλλά και την υπόθεση Καμμένου-Σαουδικής Αραβίας.
Η κεντρική επιχειρηματολογία της ΝΔ είναι ότι η κυβέρνηση καμώνεται την άσπιλη, επιχειρώντας να «λασπώσει» συλλήβδην την αντιπολίτευση και παρασύρει τη δημόσια συζήτηση σε επικίνδυνες ατραπούς, την ίδια ώρα που η ίδια έχει «σκελετούς στην ντουλάπα της». Μάλιστα, την Τετάρτη το απόγευμα, με αφορμή τη συζήτηση για το Σύνταγμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και για το ότι ανοίγει την κουβέντα για την αναθεώρηση, προκειμένου να αποσείσει την προσοχή και από τις σκανδαλώδεις υποθέσεις που σχετίζονται με την κυβέρνησή του. «Όσο πλησιάζει η ώρα που θα εγκαταλείψετε την εξουσία τόσο περισσότερα στόματα θα ανοίγουν και τότε καλά ξεμπερδέματα κ. Τσίπρα», είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ στη συνέχεια, κατά πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης εξέφραζε σε συνεργάτες του έκπληξη για το γεγονός ότι, παρά το ότι έθεσε στον κ. Τσίπρα αυτές τις υποθέσεις, ουδεμία απάντηση πήρε. 
Συγκεκριμένα, ως προς την υπόθεση της ΔΕΠΑ, υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Νοεμβρίου ασκήθηκε ποινική δίωξη στον κ. Κιτσάκο για το ότι δεν προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες για την είσπραξη των οφειλών της Εταιρείας Χημικών Λιπασμάτων που, μέχρι την καρατόμησή του από τη ΔΕΠΑ, στο τέλος του 2017, είχαν εκτοξευθεί στα 115 εκ. ευρώ. Ο κ. Κιτσάκος, όμως, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, υπερασπίστηκε τους χειρισμούς του στην εν λόγω υπόθεση, παραθέτοντας ενέργειες που έκανε, προκειμένου να δρομολογηθεί η αποπληρωμή οφειλών, συνδυαστικά με την πληρωμή των τρεχουσών προμηθειών και ανέφερε 6 πολιτικά πρόσωπα που γνώριζαν και ενέκριναν τη στρατηγική του: τον πρώην υπουργό Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη και τον νυν Γιώργο Σταθάκη, τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα και την πρώην υφυπουργό Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη. 
Μάλιστα, στον κυριακάτικο Τύπο αποκαλύφθηκαν τα πρακτικά των Δ.Σ. της ΔΕΠΑ, απ’ όπου προκύπτει ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης είχαν πλήρη και τακτική ενημέρωση για την υπόθεση των χρεών της ELFE, κάτι που συντείνει με τη μαρτυρία Κιτσάκου. Υπό αυτό το πρίσμα, από τη ΝΔ κάνουν λόγο για «διεφθαρμένη» κυβέρνηση και αναμένεται να «σηκώνουν» επικοινωνιακά το ζήτημα, καλώντας τα αναφερόμενα κυβερνητικά στελέχη να δώσουν πειστικές απαντήσεις, τόσο στους πολίτες, αλλά και στη Δικαιοσύνη που διερευνά την υπόθεση. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.