Στα εγκαίνια της έκθεσης του αρχιτεκτονικού  διαγωνισμού «Arxellence», που φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη με θέμα τον σχεδιασμό Δημοτικής Βρεφονηπιακής Μονάδας και Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων με αρχές αειφόρου σχεδιασμού και στόχο την υλοποίηση της καλύτερης μελέτης σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Διονύσου, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Διονύσης Ζαμάνης.
Στην έκθεση παρουσιάζονται αναλυτικά οι 50 μελέτες που διεκδίκησαν μία διάκριση στο πλαίσιο του διαγωνισμού,  που διοργάνωσε η εταιρεία Alumil σε συνεργασία με το  Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, καθώς και οι νικητήριες, που βραβεύτηκαν κατά την τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο.

Ο κ. Ζαμάνης στον χαιρετισμό του συνεχάρη τους συμμετέχοντες αρχιτέκτονες και όλους τους συντελεστές, ευχαρίστησε την εταιρεία Alumil για την επιλογή του Δήμου Διονύσου για τον διαγωνισμό και τόνισε ότι θα επιδιωχθεί να δίνονται ευκαιρίες δημιουργίας στους νέους αρχιτέκτονες, ώστε να αναπτυχθεί ένα οικιστικό περιβάλλον υψηλού επιπέδου στον δήμο, που θα έχει ως προϋπόθεση τον καλό σχεδιασμό και την ποιοτική αρχιτεκτονική. Ανέφερε, επίσης, ότι θα δρομολογηθούν διαδικασίες για την εξεύρεση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου και εξήρε την πρωτοβουλία του τ. Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Διονύσου Δρα Ευάγγελου Λυρούδια για τη διενέργεια του διαγωνισμού και  τη συμμετοχή του ως εκπροσώπου του Δήμου σε όλη αυτή την προσπάθεια, με θαυμάσια αποτελέσματα.

Ο κ. Λυρούδιας στην ομιλία του ανέφερε ότι η πρωτοτυπία του διαγωνισμού έγκειται στη συνεργασία ενός φορέα αρχιτεκτόνων, ενός δημόσιου οργανισμού όπως ο Δήμος Διονύσου, στην διοίκηση του οποίου συμμετέχει, και μίας εταιρείας η οποία έχει το όραμα να επεκτείνει και να προωθήσει μέσω των αρχιτεκτόνων τα προϊόντα της. Η προσπάθεια αυτή, σημείωσε,  θα συνεχιστεί άμεσα, με τη συνεργασία της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βόλου, που θα αποτυπώσει τον χώρο του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού στον Διόνυσο με σκοπό να πραγματοποιηθούν, σε επίπεδο μεταπτυχιακής διατριβής, προτάσεις αποκατάστασης, ανακαίνισης και αξιοποίησης του χώρου.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν, επίσης,  οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Αγγελική Πέππα και Παναγιώτης Τσούκας.
Η έκθεση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού «Arxellence»,  φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) μέχρι την Κυριακή 25 Νοεμβρίου με ελεύθερη είσοδο και οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν τον κατάλογο του διαγωνισμού  που δημιούργησε το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής σε συνεργασία με την εταιρεία ALUMIL. Στην ειδική αυτή έκδοση γίνεται εκτενής παρουσίαση και περιγραφή των μελετών. Ο κατάλογος του διαγωνισμού σε ηλεκτρονική μορφή:
https://arxellence.alumil.co/ebook/index.html

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.