Ο Δήμος Διονύσου και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) σας προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν με θέμα «Υποστήριξη των Δήμων για την εφαρμογή πολιτικών ενεργειακής απόδοσης» την Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 (10:00 – 12:00), στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αγ. Στεφάνου (Πεντζερίδη 3, Αγ. Στέφανος).
Η εκδήλωση συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό έργο PUBLENEF του προγράμματος «Ορίζοντας 2020» και στοχεύει στη βελτίωση του στρατηγικού σχεδιασμού για την ενεργειακή απόδοση στα Κράτη-Μέλη. Πιο συγκεκριμένα, το έργο στοχεύει στην παροχή τεχνικής υποστήριξης για το σχεδιασμό και την υλοποίηση μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας στα διάφορα διοικητικά επίπεδα: εθνικό, περιφερειακό και τοπικό.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα του έργου Publenef, άλλα Ευρωπαϊκά και εθνικά έργα που υλοποιεί το ΚΑΠΕ με σκοπό την υποστήριξη των Δήμων για την υλοποίηση των υποχρεώσεων και των πρωτοβουλιών τους σε θέματα εξοικονόμησης και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
9:45 – 10:00 Εγγραφές
10:00 – 10:10 Χαιρετισμός, Διονύσης Ζαμάνης, Δήμαρχος Διονύσου
10:10 – 10:30 Παρουσίαση του ΚΑΠΕ και των Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Ενεργειακής Πολιτικής & Σχεδιασμού,
Δρ. Χαράλαμπος Μαλαματένιος, Διευθυντής Ενεργειακής Πολιτικής & Σχεδιασμού, ΚΑΠΕ

10:30 – 10:50 Το Εργαλεία του Έργου Publenef για την Υποστήριξη των Δήμων,                    Κική Παπαδοπούλου, Προϊστάμενη Τμήματος Διάδοσης Εφαρμογών ΑΠΕ & ΕΞΕ, ΚΑΠΕ
10:50 – 11:10 Συμμετοχή των Δήμων σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα,
Γ. Παππούς, ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ, Δίκτυο Ευρωπαϊκών Πόλεων για την Βιώσιμη Ανάπτυξη  

11:10 – 11:30 Το Έργο PEGASUS - Προωθώντας την Αποδοτική Παραγωγή και τις Αειφόρες Χρήσεις του Ηλεκτρισμού,
Λευτέρης Γιακουμέλος, Τμήμα Εκπαίδευσης, ΚΑΠΕ

11:30 – 12:00 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.