Γιγαντιαίων διαστάσεων η φωτιά – Δεκάδες νεκροί, εκατοντάδες αγνοούμενοιΤέλος δεν έχει ο εφιάλτης στην Καλιφόρνια, όπου η γιγαντιαίων διαστάσεων πυρκαγιά έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 60 ανθρώπους, αφήνοντας πίσω της εκατοντάδες αγνοούμενους και χιλιάδες καταστροφές.

Μετά τον «αφανισμό» της πόλης Πάρανταϊς, το Σαν Φρανσίσκο «πνίγεται» από τους καπνούς της τεράστιας πυρκαγιάς.

Οι Αρχές του Σαν Φρανσίσκο, όπου τα δημόσια σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα, συνέστησαν στους κατοίκους της πόλης να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να μείνουν στα σπίτια τους εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκλήθηκε από τη γιγαντιαίων διαστάσεων πυρκαγιά στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας. 

Τα διάσημα «Cable Cars», τα εμβληματικά τραμ του Σαν Φρανσίσκο, δεν θα εκτελέσουν δρομολόγια σήμερα, και θα αντικατασταθούν από τοπικά λεωφορεία. 

Έπειτα από αίτημα της δημάρχου Λόντον Μπριντ, οι μετακινήσεις με τα δημόσια μέσα μεταφοράς θα είναι δωρεάν. Καθυστερήσεις καταγράφηκαν και στις πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας. 

Η ποιότητα του αέρα επιδεινώθηκε χθες, φθάνοντας σε ένα «πολύ ανθυγιεινό επίπεδο», ανάφεραν οι υγειονομικές αρχές του Σαν Φρανσίσκο.

Κάτοικοι της πόλης ανήρτησαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες όπου η διάσημη γέφυρα Golden Gate μόλις που διακρίνεται πίσω από το νέφος. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.