Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Δεκεμβρίου στη Καβάλα η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών ΕΟΑΕΝ, με τη συμμετοχή και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, το οποίο είναι ιδρυτικό μέλος του Ομίλου. Το ΕΕΠ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Βουτσινάς και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Δημήτρης Συξέρης, ο οποίος είναι ο Οικονομικός Επόπτης του Φορέα.

Βασικό θέμα της Γ.Σ ήταν το Μεταφορικό Ισοδύναμο, το οποίο και παρουσίασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη σημαντική συμβολή του ΕΟΑΕΝ και των Επιμελητηρίων-Μελών, στην διαμόρφωση του. Επίσης στη Γ.Σ τέθηκαν σε συζήτηση μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τα νησιά, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, το λαθρεμπόριο, και οι αναπτυξιακές δράσεις.

Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιάννης Βουτσινάς, είχε την ευκαιρία να συζητήσει για θέματα που απασχολούν τα μέλη του Επιμελητηρίου, με τον Αν. Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σαντορινιό, τους Προέδρους των υπόλοιπων Νησιωτικών Επιμελητηρίων και θεσμικούς παράγοντες της Βόρειας Ελλάδας. Ο κ. Βουτσινάς, εξέφρασε στα παριστάμενα μέλη του ΕΟΑΕΝ, την ικανοποίηση του για την λειτουργία του Φορέα και την δυναμική που αναπτύσσει, αναφέροντας ταυτόχρονα πως το Ε.Ε.Π. θα είναι αρωγός σε κάθε δράση του ΕΟΑΕΝ για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα νησιά μας.

Ο κ. Συξέρης από τη πλευρά του, παρουσίασε στη Γ.Σ μαζί με τον εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αθανάσιο Ζλατούδη, το καινοτόμο πρόγραμμα για την Επιμόρφωση Επαγγελματιών που θα υλοποιήσει ο ΕΟΑΕΝ με τα Επιμελητήρια –Μέλη του, με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που είναι μέλη των 19 Νησιωτικών Επιμελητηρίων. Το πρόγραμμα έγινε δεκτό με θέρμη από τη Γ.Σ και ανατέθηκε στους κ.κ. Συξέρη και Ζλατούδη, η προώθηση του στα Επιμελητήρια –Μέλη του ΕΟΑΕΝ.

Επιπρόσθετα, ο κ. Συξέρης, με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη του ΕΟΑΕΝ, παρουσίασε και εισηγήθηκε τον Προϋπολογισμό του 2019, ο οποίος και εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.