Αποτέλεσμα εικόνας για μητσοτακης βουλη
Με μια σκληρή ανακοίνωση, η Νέα Δημοκρατία καταλογίζει υστεροβουλία στην κυβέρνηση στην ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, αναφορικά με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η ΝΔ καταγγέλλει ότι «η κυβέρνηση-κουρελού» όπως την αποκαλεί εσκεμμένα προέβησαν σε πολιτική υποχώρηση, καταψηφίζοντας την πρόταση Τσίπρα περί εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό. Και τούτο, όπως τονίζει η Πειραιώς, με τελικό στόχο, να μην αποσυνδεθεί τελικά η προεδρική εκλογή από την πρόκληση εθνικών εκλογών, ώστε ο Αλέξης Τσίπρας «να διατηρήσει τη δυνατότητά του να εργαλειοποιήσει και πάλι την εκλογή του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της χώρας, όπως ακριβώς έπραξε το 2014».
Δεδομένου ότι στην επόμενη ψηφοφορία επί της αναθεώρησης σε ένα μήνα, απαιτούνται 180 ψήφοι για να περάσει η αποσύνδεση προεδρικής εκλογής με βουλευτικές εκλογές, στην Πειραιώς εκτιμούν ότι θα δοθεί εκ νέου η εντολή σε κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπερψηφίσουν και το άρθρο 32 παρ 4 το οποίο προβλέπει ότι σε περίπτωση αδυναμίας εκλογής ΠτΔ η χώρα πηγαίνει σε εκλογές.
Καλεί μάλιστα τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν θα ψηφίσουν ή όχι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την αναθεώρηση του άρθρο 32 παρ. 4.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ
«Η κυβέρνηση-κουρελού προέβη σήμερα σε μια άτακτη πολιτική υποχώρηση με εμφανή, όμως, υστεροβουλία. Οι ίδιοι οι βουλευτές της, αρνούμενοι να αναθεωρήσουν το άρθρο 30 παρ 1 που είχαν προτείνει, απέρριψαν επί της ουσίας την πρόταση Τσίπρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται από το λαό.
Είναι προφανές ότι αυτό έγινε συντονισμένα, σε μια προσπάθειά τους να μην αποσυνδεθεί τελικά η προεδρική εκλογή από την πρόκληση εθνικών εκλογών. Με εμφανή στόχο ο κ. Τσίπρας να διατηρήσει τη δυνατότητά του να εργαλειοποιήσει και πάλι την εκλογή του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της χώρας, όπως ακριβώς έπραξε το 2014.
Διότι αυτό ακριβώς θα συμβεί, αν και στην επόμενη ψηφοφορία -σε ένα μήνα- δοθεί εκ νέου η εντολή σε κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπερψηφίσουν και το άρθρο 32 παρ 4 το οποίο θα επιτρέψει την αποσύνδεση την προεδρικής εκλογής από την πρόκληση εθνικών εκλογών.
Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πάψει να κουρελιάζει ακόμη και το Σύνταγμα και να ξεκαθαρίσει σήμερα κι όλας τις προθέσεις του: θα ψηφίσουν ή όχι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την αναθεώρηση του άρθρου 32 παρ 4;».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.