Αυτοψία στα έργα ανάπλασης πεζοδρομίων που υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά σε δρόμους περιμετρικά του λιμανιού και στονσταθμό του ΗΣΑΠ, πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.
Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Πειραιά, επισκέφθηκε τις οδούς Λεωχάρους, Καποδιστρίου, Ναυαρίνου, Αριστείδου και Γούναρη όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών και για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, αμέσως μετά την αυτοψία, σε δήλωσή του επεσήμανε: «Τα τελευταία 4,5 χρόνια ο Δήμος Πειραιά, έχει υλοποιήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα ανάπλασης πεζοδρομίων και ασφαλτοστρώσεων στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες της πόλης μας, σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, έξω από σχολεία και γενικότερα σε σημεία που έχρηζαν ριζικής ανακατασκευής, καθώς είχαν χρόνια να υλοποιηθούν ανάλογες παρεμβάσεις.
Στόχος μας, μέσα από αυτές τις εργασίες,  είναι να  βελτιώσουμε τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας και να διασφαλίσουμε την εύρυθμη διέλευση και την ασφαλή πρόσβαση των πολιτών. 

Ειδικά στους δρόμους περιμετρικά του λιμανιού, που επισκεφθήκαμε σήμερα όπως είναι η Λεωχάρους, η  Καποδιστρίου, η Αριστείδου κ.ά., οι ανακατασκευές στα πεζοδρόμια ήταν αναγκαίες, καθώς υπήρχαν μεγάλες φθορές και ουδέποτε είχαν γίνει εκεί ανάλογες παρεμβάσεις.
Είναι δεδομένο πως η κατάσταση αυτή δεν αντιπροσώπευε το πρώτο λιμάνι της χώρας μας και για τον λόγο αυτό, παρά τις οικονομικές δυσκολίες του Δήμου, καταβάλλουμε προσπάθειες να αναβαθμίσουμε αισθητικά και λειτουργικά  τα πεζοδρόμια περιμετρικά του λιμανιού και στον σταθμό του ΗΣΑΠ, όπου διέρχονται καθημερινά δημότες και   χιλιάδες επισκέπτες της πόλης μας.
Θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε στο βαθμό των δυνατοτήτων μας, σε σημεία που χρήζουν βελτίωσης. Επιθυμία μας είναι το κέντρο και οι γειτονιές της πόλης μας να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.