Στη Γιορτή του Αθλητή, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης βρέθηκε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, την Κυριακή 17/3/2019. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης να τιμήσει τα σωματεία του και τους αθλητές και αθλήτριες, που διακρίθηκαν σε εγχώριες, αλλά και διεθνείς διοργανώσεις. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Γιώργος Καρύμπας, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και εξέφρασε το σκεπτικό της εκδήλωσης
Τον λόγο, στη συνέχεια, πήρε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους, όσοι παραβρέθηκαν και συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και μεταξύ άλλων είπε:
«Καλωσορίζουμε τους αθλητές και αθλήτριες, τους ανθρώπους που είναι δίπλα τους, διοικητικούς παράγοντες, τους ανθρώπους που δίνουν κάθε μέρα την ψυχή τους, τα ίδια τα παιδιά και τις διοικήσεις των σωματείων που δρουν και εργάζονται στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης και φιλοδοξούμε να έχουμε κάθε χρόνο τη “Γιορτή του Αθλητή”.  Τιμούμε τους ανθρώπους του Αθλητισμού, τα σωματεία που έχουν την έδρα τους στον Δήμο μας, τα Δ.Σ. και τους αθλητές που έχουν επιδόσεις και αυτό μας ευχαριστεί.
Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες και τα θερμά συγχαρητήρια όλου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Είστε πραγματικά πρεσβευτές του Δήμου μας. Έχουμε και την τιμή και χαρά να βραβεύουμε αθλητές με ένα μεγαλείο ψυχής, ανθρώπους που τιμούν την φανέλα του αθλητή σε Παραολυμπιακούς αγώνες και είναι δημότες – κάτοικοι του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Μας δείχνουν τον δρόμο, ότι πρέπει να υποκλιθούμε με σεβασμό γιατί είναι παράδειγμα προς μίμηση».
Στη συνέχεια ο κ. Μαυρίδης αναφέρθηκε στα έργα που έχουν υλοποιηθεί και αφορούν στον αθλητισμό. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο Διαδημοτικό Αθλητικό κέντρο Λυκόβρυσης- Μεταμόρφωσης, στην ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου ποδοσφαίρου Λυκόβρυσης- Μεταμόρφωσης, στα εγκαίνια του Πολυχώρου της Λυκόβρυσης, στην ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης, στην ανακατασκευή του Κλειστού Καλαθοσφαίρισης, στα έργα ανακατασκευής του προαυλίου χώρου στο 1ο Γυμνάσιο Πεύκης ως αθλητικών χώρων και στο αντίστοιχο έργο στο Γυμνάσιο Λυκόβρυσης, στην ανακατασκευή του ανοιχτού χώρου καλαθοσφαίρισης στη Λυκόβρυση και στην ίδια κατασκευή στη Βορείου Ηπείρου, στο ημιτελές κλειστό Λυκόβρυσης που βρίσκεται στην τελική φάση της δημοπράτησης μετά την ρύθμιση του θέματος των αδειοδοτήσεων από την Πολεοδομία για την άδεια οικοδομής και στο λεγόμενο μπαλόνι στο γήπεδο «Χ. Μωραϊτης», που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ‘Φιλόδημος’ που αναμένεται να δρομολογηθεί».
Ο Δήμαρχος κατέληξε στην τοποθέτηση του: «Προχωράμε με μεθοδικότητα και σοβαρότητα, ό,τι είχαμε υποσχεθεί το 2014. Τα έργα που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη διοίκηση τα ολοκληρώσαμε με επιτυχία, τα ενισχύσαμε, όπου έπρεπε και έτσι σήμερα μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι, γιατί παραδίδουμε στη νεολαία μας αρκετούς χώρους να αξιοποιήσουν τα σχολεία και οι σύλλογοι για να έχουμε σωστές και άρτιες υποδομές για να γίνονται αθλητικοί αγώνες, σχολικά πρωταθλήματα, προετοιμασίες και προπονήσεις. Λύσαμε όλα τα προβλήματα; Όχι, προφανώς. Υπάρχουν ζητήματα. Όλα αυτά όμως είναι ζητήματα που πρέπει να λύσουμε. Δεσμεύομαι ότι θα τα λύσουμε σύντομα και θέλω να ελπίζω ότι θα έχουμε και άλλες θετικές εξελίξεις».
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργος Καλούδης, ο οποίος μετέφερε τις ευχαριστίες του Υφυπουργού Αθλητισμού και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, για την πρόσκληση, ενώ αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις της Πολιτείας στον τομέα του αθλητισμού.  Επίσης, μίλησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΕ.Α.Π. Λυκόβρυσης-Πεύκης Χρήστος Φωτίδης, που αναφέρθηκε στη συνεργασία του Νομικού Προσώπου με τους συλλόγους.
Ακολούθησαν βραβεύσεις σε αθλητές με αναπηρίες και συγκεκριμένα η Χρυσή Μόρφη, Πρωταθλήτρια Boccia, Βασικό μέλος της Εθνικής Ομάδας στην κατηγορία BC4 από το 2014, με διακρίσεις σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες  διοργανώσεις και ο Χρήστος Καπέλας, που κατέλαβε την 7η θέση στους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο στο άλμα εις μήκος. Επιπλέον, βραβεύθηκε και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Ντανιέλ Μπατίστα.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις βραβεύσεις αθλητών και Συλλόγων. Πιο συγκεκριμένα, βραβεύθηκαν ο Σύλλογος Τραμπολίνο «Άλτις», ο Σύλλογος «Τοξότης Πεύκης», ο Σύλλογος Τάε Κβον Ντο «Αίαντας Πεύκης», ο Σύλλογος Τάε Κβον Ντο «Δύναμις Λυκόβρυσης», ο ποδοσφαιρικός Σύλλογος «Άγιαξ Πεύκης», ο Σύλλογος Μπάντμιντον «Νίκη Μαγκουφάνας», ο Σύλλογος πινγκ πονγκ και βόλεϊ «Αθηνά Μαγκουφάνας», ο Σύλλογος στίβου «Αναγέννηση Πεύκης», ο Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος «Αριστοτέλης», αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν από τα τμήματα του ιστορικότερου σωματείου της πόλης «Α.Ο. Πεύκης», ο ποδοσφαιρικός Σύλλογος «Α.Ο. Λυκόβρυσης», ο Σύλλογος μπάσκετ «Κ.Α.Ο. Λυκόβρυσης». Τιμητική πλακέτα παρέδωσαν από κοινού ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης και ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός, στον γιο του εκλιπόντος πρώην Δημάρχου Λυκόβρυσης, Χρήστου Σκαμάκη, για το ήθος και την προσφορά του στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην πόλη.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.