Στο 11ο Φόρουμ Αυτοδιοίκησης συμμετείχε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 21 και 22/9  στον Πόρο. Η ετήσια αυτή αυτοδιοικητική συνάντηση των αιρετών, πρώην και νυν Δημάρχων της Αττικής, έχει καθιερωθεί πλέον σαν ένα σοβαρό βήμα διαλόγου και προτάσεων, για την αναβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς οργανώθηκε για 11η φορά από την Ένωση Δημάρχων Αττικής (ΕΝ.Δ.Α.), με την συνεργασία της Π.Ε.Δ.Α. και υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε.
Το θέμα του φετινού Φόρουμ  ήταν «Επιστρέφοντας στην κανονικότητα του ευρωπαϊκού κεκτημένου και στην Τ.Α. μετά το πέρας της μνημονιακής περιόδου». Συμμετείχαν δεκάδες διατελούντες και διατελέσαντες Δήμαρχοι, ενώ τίμησαν το Φόρουμ με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείο Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ως εκπρόσωπος και του Υπουργού Εσωτερικών, που απουσίαζε στο εξωτερικό, ο Χρήστος Σπίρτζης βουλευτής και πρώην Υπουργός, ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η Ευαγγελία Λιακούδη, βουλευτής, ως εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ. και η  Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Περιφέρειας Αττικής.
Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Είχα τη χαρά να συμμετέχω και εφέτος στο Φόρουμ, όπου παρακολουθήσαμε ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για τα Οικονομικά των Δήμων από τον  κ. Ράλλη Γκέκα, την Καταστατική Θέση των αιρετών από τον παλιό Δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Θεόδωρο Γεωργάκη και για Θεσμικά και εκλογικό Νόμος, θέμα που ανέπτυξε ο αγαπητός πρώην Δήμαρχός μας Παύλος Καμάρας.  Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές, καθώς αυτές οι συζητήσεις είναι πολύ χρήσιμες για όσους υπηρετούμε τον θεσμό της αυτοδιοίκησης».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.