Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα είναι όλοι οικογένειες, θα υπάρξει ισοκατανομή και θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και σε δομές που θα έχουν τις στοιχειώδεις υποδομές δηλαδή, θα πληρούν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης.
«Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα από βουλευτές αναφορικά με τις περιφέρειες στις οποίες εκλέγονται και θα τους φιλοξενήσουν, από τη στιγμή μάλιστα που ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει ισοκατανομή», δήλωσε γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο Σταύρος Καλαφάτης.
Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε επίσης ότι αποκλείστηκε η λύση της φιλοξενίας σε στρατόπεδα.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενημέρωσε ακόμα τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μέλη των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής για τις βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για το άσυλο. Η ενημέρωση διήρκεσε δύο ώρες και όπως ανέφερε ο Σταύρος Καλαφάτης, «το κλίμα ήταν εξαιρετικά καλό γιατί δόθηκε σε όλους τους βουλευτές η δυνατότητα να τοποθετηθούν και να θέσουν τις ερωτήσεις τους, στις οποίες ο υπουργός απάντησε μία προς μια».
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφέρθηκε αρχικά στην κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση και στη συνέχεια μίλησε για τους στόχους του νομοσχεδίου, δηλαδή, όσα εξήγγειλε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός και όπως αυτά αποτυπώνονται στις διατάξεις του νομοσχεδίου που βγήκε στη διαβούλευση.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης οι βουλευτές έθεσαν ερωτήματα των οποίων και οι ίδιοι είναι αποδέκτες στις περιφέρειες στις οποίες εκλέγονται.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.