Ένα ποικίλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο στο Δήμο Διονύσου, με συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, αναδεικνύουν το καλλιτεχνικό δυναμικό του Δήμου και είναι ελκυστικές σε όλες τις ηλικίες. H Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής γνωρίζοντας ότι στον Δήμο Διονύσου υπάρχει πληθώρα αξιόλογων καλλιτεχνών, επαγγελματιών και ερασιτεχνών, επιθυμεί να ενθαρρύνει τη δουλειά τους, δίνοντας προτεραιότητα στην εγχώρια παραγωγή πολιτισμού, καθώς οι συντελεστές των φθινοπωρινών εκδηλώσεων, ως επί το πλείστον, είναι συμπολίτες μας με αγάπη για την Τέχνη, τον Πολιτισμό και τον Εθελοντισμό.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019: Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Στέφανος Καρδιόλακας παρουσιάζει την παιδική Χορωδία του με ρεπερτόριο τραγούδια από λαϊκούς συνθέτες. Στο πιάνο, συνοδεύει την ορχήστρα του ο μαέστρος Στέφανος Καρδιόλακας. 
Ώρα έναρξης 20:30. 

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019: Πρόγραμμα με διαχρονικές ξένες rock, funk, latin, disco, rock‘n roll επιτυχίες από τον 26χρονο συντοπίτη μας μουσικό και συνθέτη Πάνο Μαλανδρή και το 5μελές συγκρότημά του “What!?”. 
Ώρα έναρξης 20:30. 

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019: Βραδιά αφιερωμένη στους μεγάλους Έλληνες συνθέτες Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζηδάκι και Σταύρο Ξαρχάκο και τους ποιητές Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργο Σεφέρη, Γιάννη Ρίτσο, Ρίτα Μπούμη - Παπά, Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ και Κατερίνα Γώγου. Συναυλία από τραγουδιστές με ζωντανή συνοδεία οργάνων. Απαγγέλει η Αναστασία Ντάση. Χορεύει ο βραβευμένος από την Unesco χορευτής Θωμάς Κολοβός (ζεϊμπέκικο), και άλλοι συμπολίτες μας επαγγελματίες χορευτές. 
Ώρα έναρξης 20:30. 

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019: Θεατρική παράσταση “Κόρη των Καλαβρύτων”. Σύγχρονη τραγωδία, γραμμένη σε 15σύλλαβο, που πραγματεύεται γεγονότα μετά την εκτέλεση των ανδρών της πόλης των Καλαβρύτων στις 13.12.1943 από τους Γερμανούς. 
Συγγραφέας του έργου είναι ο συντοπίτης μας, συγγραφέας & ποιητής, Θανάσης Φροντιστής.
Σκηνοθετική επιμέλεια: Αφροδίτη Σφαιροπούλου. 
Συμμετέχουν 14 ηθοποιοί, από 15 έως 75 ετών. Το έργο ντύνει μουσικά η 21μελής Γυναικεία Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Στεφάνου, υπό την διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου Στάθη Ουλκέρογλου. 
Ώρα έναρξης 20:30. 


Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019: Ηip hop πρόγραμμα από τον Μάριο Vermillion και την μπάντα του “Σκοτεινό Φως”. Τη συναυλία του θα ανοίξει γκρουπ 4 μαθητών του Λυκείου Διονύσου με ροκ συνθέσεις. Η συναυλία αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης των εφήβων της περιοχής. Ώρα έναρξης 20:30. 

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019: Λαϊκή βραδιά από δημοφιλή επταμελή ορχήστρα συμπολιτών μας. Μπουζούκι, μπάσο, κρουστά, 3 κιθάρες και μία τραγουδίστρια θα μας οδηγήσουν σε λαϊκά μονοπάτια μισού, και πλέον, αιώνα. 
Ώρα έναρξης 20:30. 

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019: Αφιέρωμα στο Musical. Αποσπάσματα από γνωστά musicals. Στο πιάνο ο Διονύσης Βούλγαρης. Στα τραγούδια ο βαρύτονος με διεθνή καριέρα Ρωμανός Σκουμπουρδής, η Βάσια Μούγιου και Κατερίνα Μελίτη. Θα τους πλαισιώσουν, με χορό και τραγούδι, οι Νικόλ Φυτροπούλου, Μόρφω Ψύρρα, Γεωργία Μεσσήνη, Γεράσιμος Μπομπής, Ντίνος Χρήστος, Βάλια Κουτάντου, Σπηλιακοπούλου Χριστίνα και 8μελής ομάδα από ερασιτέχνες ηθοποιούς της περιοχής μας. Τη μουσική διδασκαλία και σκηνοθεσία της βραδιάς επιμελείται η Ευτυχία Αδειλίνη-Μπομπή.
Ώρα έναρξης 20:30. 

Παράλληλη εικαστική εκδήλωση: Το τελευταίο τριήμερο 1-2-3 Νοεμβρίου 2019 στον χώρο του Φεστιβάλ (Πνευματικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου) θα φιλοξενείται Έκθεση Ζωγραφικής συμπολιτών μας με τίτλο “Εικαστικός Περίπατος”.

Την έκθεση επιμελούνται αφιλοκερδώς οι κες Βασιλική Τραχίλη και Δέσποινα Γεωργιάδη, ενώ την φύλαξη των έργων θα αναλάβει το Τοπικό Συμβούλιο Αγίου Στεφάνου. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.