Αποτέλεσμα εικόνας για δημος διονυσου
Με αφορμή τον παγκόσμια ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, που γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποτελεί υποχρέωση και καθήκον όλων μας, η έμπρακτη αναγνώριση της σημαντικής συμβολής των ηλικιωμένων στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας.

Οι συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας έχουν προσφέρει πάρα πολλά ως  νέοι, αλλά και σήμερα εξακολουθούν να προσφέρουν ακόμη περισσότερα, στηρίζοντας το θεσμό της οικογένειας και μεταδίδοντας την εμπειρία και τις πολύτιμες γνώσεις τους στις νεότερες γενιές, τα παιδιά και τα εγγόνια τους.   

Στις μέρες μας ο ρόλος τους είναι αυξημένος και πολύτιμος κι όλοι εμείς οφείλουμε να αγωνιζόμαστε, προκειμένου να τους προσφέρουμε ένα καλύτερο επίπεδο ζωής, με όσα μέσα διαθέτουμε.

Οι ηλικιωμένοι δεν είναι «απόμαχοι της ζωής», καθώς συμβάλλουν καθημερινά στη διαβίωση των παιδιών τους, στηρίζοντάς τα ακόμη και οικονομικά. Ως Δήμος Διονύσου έχουμε την πρόθεση αλλά και τη θέληση να συμβάλλουμε ουσιαστικά, μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, στην ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης μας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Θα ήθελα με την ευκαιρία να αναφερθώ και στα ΚΑΠΗ που λειτουργούν στο Δήμο μας, τα οποία από «κέντρα ανοιχτής προστασίας ηλικιωμένων» έχουν μετεξελιχθεί σε ζωντανά κύτταρα δημιουργίας και πολιτισμού. Ως δημοτική αρχή θα  τα ενισχύσουμε περαιτέρω, μέσα από πολιτιστικές δραστηριότητες, εκδρομές αλλά και δωρεάν ιατρικές παροχές.

Ο σεβασμός και η στήριξη στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας δίνει το μέτρο του Πολιτισμού του Δήμου μας. ».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.